Güncel Haberler

Orhun Ene: “Berk ve Berkan’ın Performansları Çok Önemli Olacak.”

Tofaş‘ın başarılı koçu Orhun Ene, yeni sezon için genç oyuncuların temelinde bir kadro oluşturacaklarını belirtti ve Berk Uğurlu ile Berkan Durmaz‘ın performanslarının kendileri için çok önemli olacağını vurguladı.

Öncelikle Tofaş’ın mevcut kadrosu ile değerlendirmeler yapan Ene, Tarik Phillip ile Devin Williams’ın opsiyonlu olarak kontratlarının bulunduğunu ancak ikisinin de değerlerini arttırdığını belirtti ve sözlerine şöyle başladı:

Barış Ermiş ayrıldı, Sammy Mejia da bırakabilir. Deneyimli oyuncularımızın eksiğini enerji ve tempo ile çözmemiz lazım. Sadece bizim değil, bütün kulüplerin bütçeleri düştü. Takımlar arasındaki farkı kimya yakalayanlar yaratacak.

Basketfaul

Yerli rotasyonunun Berk Uğurlu, Mert Konuk, Batın Tuna, Ezekiel İtunge David, Alihan Demir, Berkan Durmaz ve Muhsin Yaşar’dan oluşacağını, Muhaymin Mustafa ile yolların ayrıldığını, Bora Satır’ın durumunun ise eğitimle ilgili kararından sonra belli olacağını söyleyen Ene şöyle devam etti:

Yabancılar da dahil genç bir kadro ile yola çıkacağız. Yerli oyuncularımız elbette bir Barış, bir Sammy tecrübesinde değil ama yaşlarına göre deneyimli olduklarını söyleyebilirim. Oynayacağımız basketbol ve alacağımız sonuçlarla ilgili çok parametre var ama bizim açımızdan Berkan Durmaz ve Berk Uğurlu’nun neler yapacağı çok önemli. Berkan geçen sezonki performansının üzerine çıkmalı, Berk de geçen sezon bir ara yakaladığı ritmi sürdürebilmeli.

Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …