Güncel Haberler

RESMİ: Zaragoza, Ennis ile Yeni Kontrat İmzaladı

FIBA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Liga Endesa‘nın flaş takımlarından biri olan Zaragoza, yeni sezon için de iddialı bir kadro kurmak için çalışmalara başladı.

İspanyol ekibi öncelikle iç transferde hamlelere başladı ve Kanadalı guard Dylan Ennis ile 1 yıllık yeni bir kontrata imza attılar. Böylelikle 2. sezon üst üste birliktelikleri devam etmiş olacak.

1.87 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli guard, Liga Endesa sahnesinde 15 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken 11.2 sayı, %41.3 3sayı, 3.5 ribaund, 3.1 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 11 maçta ortalama 24.6 dakika süre alırken 12.4 sayı, %32.0 3sayı, 3.1 ribaund, 4.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Transferin ardından açıklamalar yapan Ennis, şu ifadeleri kullandı:

Harika hissediyorum. İmza öncesi menajerim ile farklı opsiyonları da değerlendirdik ama önceliğim her zaman Zaragoza’ydı. Kararımı etkileyen bir çok etken var ki hem eşimin hem de kızımın burada edindiği arkadaşlıklar bile önemliydi benim için. Diğer yandan kadromuzu, koçu ve taraftarları çok seviyorum, müthişler. Şehirdeki insanlar da çok iyiler ve bana her zaman kendimi evimde hissettirdiler.

Zaragoza Resmi Web Sitesi

Ennis ve Zaragoza, 17 Haziran’da başlayacak ve Valencia’nın ev sahipliğinde oynanacak final turnuvasında boy gösterecekler.

Ennis, sürati, deliciliği ve açık alandaki etkinliği ile bu sezon koç Fisac’ın en önemli silahlarından biriydi. Yeni sezonda da takıma liderlik etmesi beklenecek. Ayrıca dış şutlarını da daha istikrarlı hale getirdi bu sezon. Jamaika asıllı guard atletizmi ve güçlü fiziği sayesinde takımın savunmada kurduğu baskıya da öncülük eden, oyunun bu alanında da fark yaratan bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …