Güncel Haberler

Daye ile Venezia Birlikteliğinin Devam Etmesi Bekleniyor

7DAYS EuroCup‘ın güç kaybetmesiyle artık önemli favoriler arasına giren Venezia, yeni sezon öncesi kadrosunu korumak istiyor.

Watt ile prensipte anlaşan İtalyan ekibi, yıldız forveti Austin Daye ile de 2+1 yıllık yeni bir kontrat üzerinde anlaşmak üzere. Daha önce ülkemizde Galatasaray forması da giymiş olan NBA patentli skorer forvet, 2.5 sezondur Venezia’nın başarısı için ter döküyor.

2.11 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli forvet, sezon iptal olana kadar 19 maçta ortalama 25.6 dakika süre alırken 14.1 sayı, %39.5 3sayı, 5.2 ribaund, 1.7 asist ve EuroCup sahnesinde ise 16 maçta ortalama 19.4 dakika sahada kalırken 9.9 sayı, 4.1 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Çabuk ayakları, yüksek yüzdeli dış şutları ve ribaundlardaki katkısıyla artık Avrupa basketbolunda vazgeçilmez isimlerden biri oldu Daye. Bir kısa forvet gibi topu yere vurabilmesi takıma her zaman ters eşleşme fırsatları yaratıyor. Artan tecrübesi ile beraber artık savunmadaki hataları da yapmayan Birleşik Amerikalı forvet, yeni sezonda yine koç De Raffaele’nin en güvendiği hücum silahlarından biri olacak kuşkusuz.

https://www.youtube.com/watch?v=qJRgmxRnno0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …