Güncel Haberler

Tenerife, Eski Oyuncusu Abromaitis’i Geri Getirmek İstiyor

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi‘nde zirveyi kovalamak isteyen ve Liga Endesa‘nın dişli takımları arasında yer alacak olan Tenerife, kadrosunu eski oyuncuları ile güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önce eski oyuncularından Doornekamp ile ilgilendiklerini iletmiştim. Şimdi ise gündemlerinde Zenit‘ten ayrılması beklenen bir diğer eski oyuncuları Tim Abromaitis yer alıyor. Transfer gerçekleşirse Birleşik Amerikalı forvet 2015 yılından sonra tekrar İspanyol ekibine dönmüş olacak.

2.03 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli forvet Zenit forması ile VTB Ligi’nde 7.6 sayı, 3.3 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 7.5 sayı, 3.7 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Abromaitis her ne kadar 4 numarada daha çok süre alıyor olsa da işin ribaundlar konusunda zorlanan bir isim. Evet dış şut tehditi, kaliteli karakteri ve mücadeleci oyun tarzıyla faydalı bir isim ama onunla beraber sahada kalacak olan 5 numara atletik ve ribaundlarda dominant bir isim değilse özellikle savunma ribaundlarında takım olarak zorlanıyorsunuz. Shermadini ile bu anlamda iyi bir ikili olabilirler çünkü Gürcü oyuncu da boyalı alanda kalmayı seven, geleneksel bir pivot. Abromaitis’in dış şut tehditi ile Tenerife hücumda daha iyi bir yerleşim sağlayabilir kendisine.

https://www.youtube.com/watch?v=vtHmQ0EGna0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …