Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Mücadele Edecek!

Uzun yıllardır ülkemizi Euroleague organizasyonlarında temsil eden Galatasaray Doğa Sigorta, diğer temsilcilerimiz Tofaş ve Darüşşafaka Tekfen’in ardından 7DAYS EuroCup’dan ayrılarak FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde boy gösterecek.

Sarı kırmızılılar normalde 250 bin Euro olan ilk katılım bedeli (ayak bastı bedeli) için pazarlık yaptılar ve 350 bin Euro katılım geliri eşliğinde 3+2 yıllık sözleşme imzaladılar FIBA Şampiyonlar Ligi ile. Sarı kırmızılılar, şampiyonsuz tescil edilen ING Basketbol Süper Ligi’ni 4.sırada tamamladığı için bu sezon 300.000 Euro daha alacak.

Temsilcilerimizin lig sıralamasına göre alacakları sezonluk katılım bedellerini FIBA Şampiyonlar Ligi’den Önemli Hamle! isimli yazımda sizlerle paylaşmıştım.

2007-08 sezonundan bu yana Euroleague’in organize ettiği turnuvalarda mücadele eden ve 2016 yılında da EuroCup şampiyonluğuna ulaşmayı başaran Galatasaray’ın da turnuvadan ayrılmasıyla ciddi bir kan kaybı yaşamış oldu EuroCup organizasyonu.

Daha önce iki temsilcimiz Daçka ve Tofaş’ın yanı sıra Lietuvos Rytas da tercihlerini Şampiyonlar Ligi’nden yana kullanarak EuroCup’dan ayrılmışlardı.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

Türk basketboluna kurulduğu günden bu yana aralıksız hizmet eden ve uluslararası alanda yakaladığı başarılarla ülkemizi başarıyla temsil eden Galatasaray Spor Kulübü olarak 2020/2021 sezonundan itibaren FIBA Basketball Champions League’de yer alacağımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.

FIBA’nın kulüpler bazındaki en büyük spor organizasyonu olan Basketball Champions League, kurulduğu günden bu yana her yıl marka değerini yükseltmiş ve Avrupa basketbolunda önemli bir değişimin başlangıcını yapmıştır.

FIBA’nın kulübümüzle olan görüşmelerinde Galatasaray markası ve Basketball Champions League markasının birbirine katabileceği artı değerler görüşülmüş ve sonucunda kulübümüz bu önemli organizasyonun en önemli yüzlerinden biri olmayı kabul etmiştir.

Avrupa’nın en üst seviyelerinde mücadele etme vizyonumuz, gelecek sezondan itibaren FIBA Basketball Champions League ile devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü

Galatasaray Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …