Güncel Haberler

RESMİ: Asvel, Lighty ile Yola Devam Ediyor

Yeni sezon öncesi transferlerini birbir yapan ve Fall ile Cole gibi önemli isimleri kadrosuna katan Asvel Villeurbanne, iç transferde de önemli bir hamleyi açıkladı.

Takımın tecrübeli isimlerinden olan Birleşik Amerikalı David Lighty‘nin hali hazırda 2022 yazına kadar devam eden kontratını 2024 yazına kadar uzattıklarını duyurdular.

Kulüp başkanı Tony Parker, anlaşmayla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Benim için Asvel’in önümüzdeki yılları Lighty olmadan düşünülemez. Ona olan sevgimi ve hayranlığımı hiç bir zaman gizlemedim ki eminim kulüpte bu düşüncelere sahip olan tek kişi ben değilim. Sahada, soyunma odasında ve normal hayatında bu kadar istikrarlı bu kadar sevilen bir oyuncuyu tabiki organizasyonda tutmak istedik. David’in teklifimizi kabul etmesinden dolayı çok mutluyum ve kariyerini Asvel’de en mutlu en iyi şekilde sonlandırmasını istiyoruz.

Asvel Resmi Web Sitesi

1.98 metre boyunda olan 32 yaşındaki kanat oyuncusu, bu sezon Pro A’da 25 maçta ortalama 22.4 dakika süre alırken 8.8 sayı, %37.0 3sayı, 3.0 ribaund, 1.6 asist ve Euroleague sahnesinde ise 27 maçta ortalama 22.4 dakika süre alırken 9.8 sayı, %35.4 3sayı, 2.6 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …