Güncel Haberler

Baskonia Eski Yıldızını Getirmek İstiyor

Guard rotasyonuna takviye yapmak isteyen Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kirolbet Baskonia‘nın hedefindeki isim takımın eski yıldızlarından biri.

Kariyerine son dönemde Çin Ligi’nde devam eden Darius Adams‘a 2 yıllık bir kontrat teklifi yapacak İspanyol ekibi. Hatırlayacağınız üzere geçen sezon da onunla ilgilenmişler ama transferi sonlandıramamışlardı.

Diğer taraftan Adams ile Olympiakos ve Maccabi Tel Aviv de ilgileniyor.

31 yaşında olan 1.88 metre boyundaki Adams, son olarak Qingdao takımında forma giymiş, 29 maçta ortalama 34.9 sayı, 8.1 ribaun, 5.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Euroleague’de son kez boy gösterdiği 2015-16 sezonunda ise Baskonia formasıyla 13.2 sayı, 2.2 ribaund, 4.1 asist ile katkı vermişti. Adams’ın Bulgar pasaportu da bulunuyor.

Adams Euroleague sertliğinden uzakta yıllardır ve zaten vasat olan savunmasının daha da düşmüş olduğunu söylemek yanlış olmaz, Çin Ligi’nin ne kadar yumuşak olduğunu biliyoruz. İşin hücum tarafında ise halen Euroleague sahnesinde bir çok takıma liderlik edebilecek bir guard, hem skor konusunda hem de organizasyon konusunda çok değer katabilecek bir isim. Deliciliği, sürati ve etkili şutları ile elit skorerlerden biri olabilecek seviyede. Onun saf bir oyun kurucu olmadığını da söylemek gerekli. Adams’ı daha çok bitirici olarak kullanmayı tercih edecek bir takıma gitmesi her iki taraf adına da kazan-kazan anlaşması demek olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …