Güncel Haberler

RESMİ: Asvel, Yabusele ile Devam Ediyor

Yeni sezonda da Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Asvel Villeurbanne, kadrosunu şekillendirmeye devam ediyor.

Geçen sezon ortasında transfer ettikleri Guerschon Yabusele ile yeni sezonda da yola devam etme kararı aldılar ve 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Şubat ayında Çin Ligi ekiplerinden Nanjing’den ayrılarak Fransız ekibine katılan 1.98 metre boyundaki 24 yaşında olan Yabusele, Euroleague sahnesinde 2 maçta ortalama 22.5 dakika süre alırken 8.5 sayı, %40.0 3sayı, 3.5 ribaund, 2.5 top çalma ve Pro A’da ise yine 2 maçta ortalama 25.0 dakik sahada kalırken 14.0 sayı, %57.1 3sayı, 4.0 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

NBA patentli Yabusele, 4 numara olmasına rağmen dış şutlarda çok etkili bir isim ve bunun avantajıyla Asvel adına saha yerleşimini kolaylaştırıyor. Diğer taraftan sırtı dönük de skor üretebilidiği ve 5 numaralara pas dağıtabildiği için hücumda takıma derinlik katmıştı oynadığı kısa dönemde. Asvel çok akıllı bir karar vererek onla yola devam etmeyi seçti ve yeni sezonda takımın en önemli silahlarından biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …