Güncel Haberler

Nikolic, Partizan’a Dönüyor

Bu sezonu İtalya’nın Treviso takımında kiralık olarak geçiren Sloven guard Aleksej Nikolic takımı Partizan‘a geri dönüyor.

Nikolic, 2018 yazında Brose Bamberg’den ayrılıp Partizan ile 3 yıllık kontrat imzalamış, ilk yılını Sırp ekibinde geçirdikten sonra ikinci yılında yani geçen sezon Treviso‘da kiralık olarak forma giymişti.

1.91 metre boyunda olan 25 yaşındaki Sloven guard, Serie A’da 19 maçta forma giyerken ortalama 28.7 dakika süre almış ve 10.8 sayı, %45.5 3sayı, 3.7 ribaund, 4.8 asist istatistikleri ile güzel bir performans sergilemişti.

Nikolic, yüksek yüzdeli üçlükleri ile ön plana çıkan bir guard. Dribbling üstü gönderdiği öldürücü üçlüklerle birebirde rakip savunmaları zor duruma soktu bu sezon. Diğer taraftan Serie A’da ne kadar iyi bir organizatör ve pasör olduğunu da gösterdi. Ayrıca işin savunma tarafında da hiç fena iş çıkarmadı, özetle bir üst seviye için hazır olduğunu gösterdi. Koç Trinchieri’nin onu benchten getirerek enerjisini ve üçlüklerini verimli kullanabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …