Güncel Haberler

Burgos, Renfroe ile Görüşüyor

İspanya Liga Endesa ve FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin dişli ekiplerinden San Pablo Burgos, guard rotasyonunu tecrübeli bir isimle güçlendirmek istiyor.

Sportando’nun haberine göre, sezonu Zenit‘de tamamlayan Alex Renfroe ile görüşüyorlar. Tecrübeli guard daha önce ülkemizde Galatasaray forması da giymişti.

1.91 metre boyunda olan 34 yaşındaki Renfroe, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 22 maçta ortalama 18.2 dakika süre alırken 6.0 sayı, 1.7 ribaund, 4.6 asist ve VTB Ligi’nde ise 11 maçta ortalama 23.0 dakika süre alırken 10.5 sayı, 2.6 ribaund, 6.1 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Liga Endesa’da daha önce Baskonia, Valladolid, Manresa, Barcelona formalarını da giymiş olan, aynı zamanda Bosna Hersek pasaportu da bulunan Renfroe artık kariyerinin sonlarına geldi. Dolayısıyla Euroleague seviyesinde yetersiz kalması normal. Sürati ve atletizmi eskisi gibi değil ve bu nedenle de dış şutlarındaki istikrarsızlığı daha fazla ön plana çıkıyor. Saha görüşü ve pas yeteneği ile organizasyona katkı verip, savunmada topa baskı konusunda takımına yardımcı olurken hücumda ise yetersiz kalıyor. Ancak Burgos gibi orta kalibre bir takımda hem tecrübesiyle ağabeylik yapacağını hem de organizasyona faydalı olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=aZjYE0IS1k8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …