Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi, Unicaja Malaga’ya Teklifte Bulunmuş

Pandeminin yarattığı ekonomik kriz adeta FIBA Şampiyonlar Ligi‘ne yaradı. Organizasyon ana rakibi olan 7DAYS EuroCup‘ın elinden önemli takımlara teklif götürmeye, hatta onları ikna etmeye başladı.

FIBA’nın teklifte bulunduğu takımlardan birinin de İspanyol ekibi Unicaja Malaga olduğu gelen haberler arasında.

Diario Sur’un haberine göre Unicaja Malaga’nın da içinde bulunduğu bir kaç Liga Endesa ekibi Şampiyonlar Ligi yönetiminden kendilerine gelen davete 5 Haziran’a kadar bir cevap iletmek zorundakar.

Unicaja bildiğiniz üzere 2019-20 sezonu iptal olmadan önce EuroCup’da çeyrek finale adını yazdırmayı başarmış ve bu nedenle de 2020-21 sezonu için EuroCup’daki yerini garantilemişti.

Haberin detaylarında normal sezonu 9.sırada bitiren Malaga’nın üstündeki tüm diğer takımlara da davet gitmiş durumda. Liga Endesa’da sezon askıya alınana kadar sıralama şöyleydi, Barcelona, Real Madrid, Zaragoza, Tenerife, Bilbao, Andorra, Valencia, Baskonia, Unicaja.

Bu takımlar arasında Real Madrid, Barcelona, Baskonia ve Valencia zaten yeni sezonda Euroleague’de oynayacaklar. Zaragoza, Tenerife ve Bilbao da zaten Şampiyonlar Ligi bünyesinde yer alıyor. Dolayısıyla Malaga dışında cevabı önemli olan bir diğer takım uzun yıllardır EuroCup’da mücadele eden Andorra.

Hatırlayacağınız üzere Şampiyonlar Ligi, Darüşşafaka Tekfen, Retabet Bilabo, Lietuvos Rytas, Retabet Bilbao gibi EuroCup ekiplerini ve Fortitudo Bologna’yı bünyesine kattığını açıklamıştı geçtiğimiz günlerde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …