Güncel Haberler

NBA’de Senaryolar ve Ev Sahibi Netleşmeye Başladı

NBA‘de pandemi nedeniyle Mart ayında askıya alınan 2019-20 sezonunun akibeti artık netleşmeye başladı.

Sports Illustrated’ın haberine göre yönetim normal sezon maçlarını 22 Temmuz’da başlatacak. Maçlara ev sahipliğini ise fantastik bir dünya olan DisneyWorld yapacak.

Pandeminin tüm dünyada hafiflemeye başlaması ile yeniden harekete geçen NBA yönetimi kalan maçların tek bir yerde oynanmasına kadar vermişti ve bunun için de Disney şirketi ile Orlando’daki DisneyWorld’ün ev sahibi olarak kullanılması adına görüşmelere başladı.

Eyaletlerin belirlediği kısıtlamara göre kısmi olarak antrenmanlarını gerçekleştiren takımlar, yönetim tarafından yayınlanacak rehbere istinaden takımlar Haziran başından itibaren idmanlarını genişletecekler ki DisneyWorld’deki spor merkezinde 3 salon bulunuyor takımların çalışabilmesi ve maçlarını yapabilmesi için.

NCAA maçlarına da ev sahipliği yapan bu salonlar 8 bin ve 5 bin kişilik kapasiteli ve karşılaşmalar seyircisiz oynanacak zaten. Bin 200 kişi kapasiteli üçüncü salon ise genelde antrenman tesisi olarak kullanılacak.

Disney’s Art of Animation Resort ve Disney’s Pop Century Resort otelleri, toplamda 5 bin odalık kapasiteleriyle basketbolcuların konaklayacağı oteller olarak belirlendi. Disney World’daki tesislerin olası bir yetersizliği durumunda yakın bölgelerdeki diğer salonlardan faydalanılacak. NBA yönetimi belirlenen tek merkezin dışına çıkmaya sıcak bakmazken, gerekmesi durumunda Orlando Magic’e ev sahipliği yapan Amway Center ile Florida Üniversitesi’nin Finance Arena salonları kullanılabilecek.

ESPN etkisi

NBA yönetiminin sezonu tamamlamak için neden Disney’in tesislerini seçtiği ortaya çıktı. NBA’in yayıncı kuruluşu olan ESPN’in aynı zamanda Disney şirketi bünyesinde olması, Disney World’deki salonların gerekli yayıncılık altyapısına ve halihazırda bir NBA maçını canlı yayınlayacak gereksinimlere sahip olması önemli artılar olarak görülüyor.

Futbol formatı

NBA’de sezonun tamamlanma ihtimali her geçen gün güçlenirken, nasıl bir sistemin uygulanacağı ise henüz tartışma konusu. NBA yönetimi, sezonun geri kalanı için takımlara FIFA Dünya Kupası stilinde bir grup aşaması önerdi.

Ligde en iyi dereceye sahip olan 20 takım, derecelerine göre beşerli bir şekilde gruplara ayrılacak ve takımlar, gruptaki rakipleriyle ikişer maç oynayacak. Bu gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar, Play-Off’a yükselecek ve eşleşmeye göre 7 maçlı Play-Off serisi oynanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …