Güncel Haberler

Igor Rakocevic: “Ataman Beni Bir Sabah Yedide Ormana Gönderdi.”

Euroleague ve Anadolu Efes‘in önemli skorerlerinden Igor Rakocevic, ELPA (Euroleague Oyuncular Birliği) tarafından düzenlenen podcaste konuk oldu.

Euroleague kariyeri boyunca üç kez (2007, 2009, 2011) sezonun en skorer oyuncusu, yani Alphonso Ford ödülünü kazanmayı başaran Rakocevic, Anadolu Efes günlerinde koç Ergin Ataman ile yaşadığı ilginç bir olaydan bahsetti.

Halihazırda Sırbistan Basketbol Federasyonu’nda başkan yardımcısı olan Rakocevic, koç Ataman tarafından sabahın erken saatlerinde ormana gönderildiğini ve bu esnada köpekler tarafından kovalandığını açıkladı:

Efes‘teyken gerçekten Ergin Ataman’la iyi bir ilişkim yoktu. Bir sabah saat 7’de beni ormana gönderdi. Orman şehirden bir buçuk saatlik bir mesafe uzaklıktaydı ve saat 5’te kalkmam gerekti. Kondisyon antrenörü yolladı yanıma bir tane. O da beni ormana götürdü. İnanılmaz bir yağmur vardı. Koç bana koşmamamı söyledi çünkü çamurdan dolayı imkansızdı. Dışarıda kimse yoktu. Sırp oyuncuların karakteristiğinden gelen bir güdüyle ‘Hayır, umrumda değil. Koşacağım’ dedim. Duş alır gibi koşmaya başladım. Korkunçtu.

Yolda 10-12 köpekle karşılaştım. Birlikteydiler ve hareket etmiyorlardı. Beni gördüler ve durup ne yapacağımı bilmez bir şekilde düşünmeye başladım. Geriye mi koşmalıydım yoksa korkmuyormuş gibi aralarından mı geçmeliydim? Aralarından geçmeye çalıştım ve bir tanesi -sonra hepsi- havlamaya başladı. Beni kovalamaya başladılar. Bir kayalığa tırmanmak zorunda kaldım. Hayati bir şekilde oraya tırmanıp kaçmam gerekiyordu. Onlar benim gibi tırmanamadıkları için kaçmayı başardım. Dürüst olayım, çok korkutucuydu. Ama eğlenceliydi de.

Bu hikayeyi de sadece Bostjan Nachbar biliyordu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …