Güncel Haberler

RESMİ: CSKA Moskova Beklendiği Gibi İki İsimle Yollarını Ayırdı

Turkish Airlines Euroleague‘de 2019-20 sezonunun resmi olarak iptal edilmesi ile beraber CSKA Moskova da hızlıca yeni sezon için kadro yapılanmasına başladı.

Rus devi bu planlar doğrultusunda geçen yaz kadrosuna kattığı 2 isimle yollarını ayırdığını açıkladı.

Geçen yaz CSKA ile 1+1 yıllık kontrata imza atarak 11 yıllık NBA kariyerinden sonra Avrupa’ya ilk kez gelen Yunan uzun Kostas Koufos beklentileri karşılayamadı. Rus ekibinin forması ile geçirdiği ilk sezonunda 17 Euroleague maçında görev alan Yunan uzun, bu maçlarda sadece 3.7 sayı, 2.8 ribaund ortalamaları ile katkı verdi. VTB Lig’de ise 8.4 sayı, 5.2 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kulüp başkanı Vatutin, tecrübeli oyuncunun hazırlık döneminde yaşadığı sakatlığın ritmini bulması konuusunda ciddi sıkıntılara yol açtığını belirtti ve Yunan pivotun, çalışma azminden, hırsından çok mutlu olduklarını, kariyerinin devamında kendisine başarılar dilediklerini sözlerine ekledi.

Sakatlık mutlaka etkilemiştir Yunan pivotu ama yıllık 3 milyon dolar kazanan bir oyuncunun bu performansı göstermesi de pek kabul edilebilir bir durum değil… Zaten Yunan uzunun performansından Avrupa’da kimse memnun değil ki adı bırakın gerçek haberlere transfer dedikodularına bile karşımış değil şuana kadar…

Birleşik Amerikalı şutör Ron Baker da NBA’deki 3 sezonunun artından Koufos gibi ilk kez Avrupa sahnesinde boy gösterdi. CSKA forması ile Euroleague’de 27 maçta ortalama 11.1 dakika süre alırken o da beklentilerin çok altında kaldı ve sadece 2.6 sayı ortalaması yakalayabildi.

Başkan Vatutin, Baker’ın her geçen gün Avrupa basketboluna daha iyi adapte olduğunu belirtirken, 27 yaşındaki guardı belki önümüzdeki yıllarda tekrar CSKA formasıyla izleyebileceğimizi belirtti.

Başkana ben de katılıyorum. Baker henüz Euroleague seviyesi için hazır değil, zamana ihtiyacı var ama diğer taraftan EuroCup ya da Şampiyonlar Ligi’nde bir çok takımda rahatlıkla süre alıp katkı verebileceğini düşünüyorum. Hatta Valencia ve Baskonia gibi 2 numaraya ihtiyacı olan takımlar da onu deneyebilir bence, tekrar bir Euroleague şansı da verilebilir CSKA’da bir alt profilde olan takımlarda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …