Güncel Haberler

Khimki, Euroleague’den A Lisansı Almak İstiyor

Turkish Airlines Euroleague‘de 2019-20 sezonunun iptal edilmesinin ardından, pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntıların da etkisiyle Avrupa basketbolunda yeni bir yapılanma izleyebiliriz.

Khimki de kriz ortamını fırsata çevirecek bir hareket yaptı ve Şampiyonlar Ligi’nin güç kazandığı bu günlerde Euroleague yönetimine A lisansı almak istediğini, ligde kalıcı olarak yer almak istediğini belirtti.

Genel menajer Pavel Astakhov da bu bağlamda açıklamalarda bulundu ve öncelikle salonlarını uygun hale getimeleri gerektiğini bildiklerini de ekledi.

Astakhov’un Sport Express’e yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

Şuanda sadece önümüzdeki sezon Euroleague’de mücadele edeceğimizi biliyoruz ki bu da takım bütçemizi düşüremiyeceğimiz, rekabet seviyesini aşağı çekemeyeceğimiz anlamına geliyor. Ama bu günlerde geleceği düşünmemiz de gerekiyor ve önümüzü görebilmek, uzun vadeli bütçemizi de planlamamız gerekiyor.

Mytishchi Arena uzun zamandır bizim adeta ikinci evimiz ve hem sponsorumuz Khimki hem de Mytishchi’deki taraftarlar bizleri aralıksız destekliyorlar. Elbette yeni sezonda da maçlarımızın çoğunu yine orada oynayacağız ama en kısa zamanda Euroleague’den A lisansı almak istiyoruz ve bunun için de en az 10.000 kapasiteli bir salonumuz olması gerektiyoruz. Maalesef Mytishchi Arena’nın kapasitesi ise en fazla 7.500 olabiliyor.

Diğer taraftan yeni evimiz olarak düşündüğümüz VTB Arena ile görüşmelerimiz sürüyor. Hatırlayacağınız üzere bu sezon VTB All-Star maçı ve Khimki’nin Stelmet Gora karşılaştığı maçlar da bu salonda oynanmıştı. Moskova’daki salonun kapasitesi 12.273 yani Euroleague standartlarına uygun.

Ancak önemli bir husus salonun çok amaçlı olarak kullanılması ve bu nedenle de takviminin çok yoğun olması. Dynamo Moskova takımının buz hokeyi maçları, bir çok konser, gösteri yapılıyor bu salonda. Bu yoğun takvim nedeniyle de Euroleague fikstüründeki maçlar için önceden uygunluk veremiyorlar. Bu sebeplerden ötürü de şimdilik VTB Arena’yı alternatif evimiz olarak görebiliyoruz.

Sport Express

Khimki, ekonomik gücünün de etkisiyle Avrupa’nın en istikrarlı takımlarından biri. Dolayısıyla halihazırda Euroleague’de kalıcı olmayı bence hakediyorlar. Ama tabi Astakhov’un da belirttiği üzere salon işini çözmeleri gerekiyor. Önlerindeki en büyük engel bu. Yoksa Euroleague’de yer aldıkları sezonlarda başarılı olabileceklerini gösterdiler ki bu sezon askıya alınana kadar koç Kurtinaitis ve Shved liderliğinde play-off yarışındaki önemli ekiplerden biri olmayı da başarmışlardı. Euroleague büyümek ve kapalı bir lig olmak istiyorsa, Khimki hamlesi onlar için kesinlikle gerekli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …