Güncel Haberler

SON DAKİKA: Euroleague ve EuroCup’da 2019-20 Sezonu İptal Edildi

Turkish Airlines Euroleague ve 7DAYS EuroCup‘da 2019-20 sezonunun kaderi bugün (25 Mayıs) 11 kurucu, A lisanslı kulüp ve yönetim arasında yapılan toplantıda belli oldu.

Lig yönetimi 11 kulüp arasında oylama yaparak sezonun devam edip etmeyeceğine kadar verdi. Toplantıda ilginç bir gelişme yaşandı, CEO Bertomeu beklenmedik bir şekilde kulüplere sezonun iptal edilmesini önerdi oylama başlamadan önce. Bu önerinin ardından kısa bir süre içinde de oylama yapıldı ve nihai karar çıktı, Euroleague ile EuroCup’da sezon iptal edildi ve resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Bir diğer önemli konu ise bu sezon oynanmamış kabul edilecek, yani beyaz sezon olarak olarak tarihe geçecek ve şampiyon ilan edilmeyecek. 1 Ekim’de başlayacak olan 2020-21 sezonu ise aynı 18 takımla oynanacak.

Bertomeu, takımlara maçların başlamasının çok riskli olduğunu, gereken sağlık güvenliğinin henüz olgunlaşmadığını dile getirdi. Takımlar da sezonun iptali önerisine sıcak bakarak kabul ettiler.

Hatırlayacağınız üzere ELPA (Euroleague Oyuncular Birliği) sezonun oynanmasına sıcak bakmadığını dile getirmiş, yönetim ile takım kaptanları arasında yapılan son toplantıda da oyuncular sezonun geri dönmemesi konusundaki isteklerini dile getirmişlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …