Güncel Haberler

Naumoski: “Umarım EuroLeague Sezona Devam Etme Kararı Alır.”

Anadolu Efes‘in efsane oyuncusu ve Makedonya milletvekili Petar Naumoski de pademinin oluşturduğu basketbol gündemine dair açıklamalarda bulundu.

1996 yılında Koraç Kupası zaferi ile ülkemize ilk Avrupa kupasını getiren Anadolu Efes‘in lideri olan, ülkemizde oynayan efsane oyuncular arasında yer alan Naumoski, İsrail sitesi Walla’ya açıklamalarda bulundu.

Efsane oyun kurucu; EuroLeague sezonunun devamı, Anadolu Efes’in durumu ve yıldız oyuncu Shane Larkin hakkında açıklamalarda bulundu.

Coronavirüsü salgını sebebiyle askıya alınan EuroLeague sezonu hakkında konuşan Naumoski, şu ifadeleri kullandı:

Umarım EuroLeague sezona devam etme ve ligi oynayarak tamamlama kararı alır. Birçok oyuncunun buna karşı olduğunu biliyorum. Ancak ben onların yerinde olsam ve fiziksel durumum iyi olsa tereddüt etmeden tekrar oynamak istediğimi söylerdim.

Kesinlikle oyuncuların kaygılarını anlayabiliyorum, içinde bulunduğumuz durumda çıkıp basketbol oynamak kolay değil. Bu tam olarak doğru veya yanlış bir kararın olduğu bir durum değil. Ülkelerine dönen çok fazla oyuncu var, oyuncuların ne kadar antrenman yapabildiği şüpheli. Ancak EuroLeague’de oynayan sporcular da sıradan vatandaşlar değil. Çok yüksek miktarlar kazanıyorlar. Ben de sporun geriye dönmesini sağlamak için fedakarlık yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

Oyuncular tekrar sahaya dönse bile bunun sıra dışı bir durum olacağı ortada. Oyuncuları kafalarını tamamen basketbola vermesi de kolay değil. Ama şu anda yaşadıklarımızdan da bir kaçış yok. Umarım basketbol kısa sürede geriye döner.

Walla

Sezonun iptal edilmesi durumunda Anadolu Efes’in şampiyon ilan edilmesi gerektiğini düşünüyor mu sorusunu şöyle cevapladı:

Bu cevap vermesi zor bir soru. Basketbol masa başında değil sahada oynanan bir oyun. Şampiyonun sahada belirlenmesi en doğrusu” cevabını verdi.

Anadolu Efes’in yıldız oyun kurucusu Shane Larkin hakkında da övgü dolu sözler kullanan Naumoski, “Larkin çok özel bir oyuncu. Çok hızlı bir basketbolcu ve onu savunmak çok zor. Kendisine güvenmeye başladığı anda sahanın her yerinden skor üreterek çok başka bir seviyeye çıkıyor.

Kulüpte görev alan kişilerle hala iletişim içerisindeyim. Shane’in harika bir karakteri olduğunu söylüyorlar. Bu da en az oynadığı basketbol kadar önemli çünkü o aynı zamanda takımın lideri.

Walla

Anadolu Efes’e geldiği dönem hakkında da açıklamalar yaptı:

Anadolu Efes’e transfer olduğumda henüz sadece 24 yaşımdaydım. Sözleşme imzalamak için kulüp binasına gittiğimde sözleşme hazırdı. Sözleşmede Avrupa kupasıyla ilgili primler olduğunu fark ettim. Çeyrek, yarı final, final ve şampiyonluk için farklı prim maddeleri vardı ama karşıları boştu. Bana ‘bu maddeleri istediğin miktarla doldurabilirsin’ dediler. O sezon finalde iki sayıyla kaybetmiştik.

Walla

Anadolu Efes’in tecrübeli çalıştırıcısı Ergin Ataman hakkında da fikirlerini iletti:

Ergin Ataman’ı 1992 yılından beri tanıyorum. Türkiye’ye gittiğimde Efes’te yardımcı antrenör olarak çalışıyordu. Daha sonra Galatasaray ile birlikte EuroCup’ı kazandı. O çok başarılı bir koç.

Walla

Efsane oyuncu, son olarak Anadolu Efes’in kendisinin 7 numaralı formasını emekli etmesi hakkındaki duygularını paylaştı:

Her oyuncu bu şekilde onurlandırılmayı hayal eder. Bu hayatımın sonuna kadar unutmayacağım bir şey. Formamı ben emekli olduktan yıllar sonra emekli ettiler. Bu da kulüp için çok önemli olduğumu ve önemli başarılar elde ettiğimi gösteriyor. Bu benim için gurur verici.

Walla

Muhteşem oyun kurucuyu canlı izleme fırsatına sahip nesillerden biri olarak gerçekten çok şanslıyız. Sağ eliyle dribbling yaparken sol elini kullanarak formasını her sildiği anda rakip savunmaların nasıl titrediğini, çünkü sonrasında potaya giderek, üçlüğü göndererek ya da faul alarak takımına sayı kazandıracağını ezbere biliyorlardı. Ama o dönemki birebir savunmalar da alan savunmaları da kombine savunmalar da onu durdurmayı başaramıyorlardı. Efsane lakabının tam olarak altını dolduran, müthiş bir profesyonel, harika bir liderdi Naumoski.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …