Güncel Haberler

Maccabi, Acy ile Yeni Sezon İçin Anlaştı

Transfer marketinin hareketli takımlarından Maccabi Tel Aviv, yeni sezon yapılanmasında iç transferde de önemli hamleleri tamamlamak üzere.

Turkish Airlines Euroleague‘in kurucu takımlarından olan İsrail temsilcisi, geçen yaz kadrosuna kattığı NBA patentli forvet Quincy Acy ile yeni sezon için de el sıkıştı.

2.01 metre boyunda olan 29 yaşındaki uzun forvet, Winner Ligi’nde 16 maçta ortalama 25.4 dakika süre alırken 11.4 sayı, 6.4 ribaund, 1.4 asist ve Euroleague sahnesinde ise 27 maçta ortalama 19.0 dakika süre alırken 4.8 sayı, 3.5 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Acy her ne kadar pozisyonuna göre sınırlı bir hücum silahı olsa da enerjisi, sertliği, atletizmi ve ribaundlardaki katkısı ile savunma dayalı bir basketbolu benimsemiş olan koç Sfairopoulos’un Maccabi’sinde önemli parçarlardan biriydi. Özellikle Euroleague sahnesinde dış şut tehditinin çok istikrarsız olması onu çok zorladı bu sezon. Ama savunma, ribaundlar ve işin fiziksel mücadele kısmında takımını taşıyan isimlerden biriydi. Yeni sezonda da benchten gelecek enerji anlamında Maccabi’nin ona çok ihtiyacı olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …