Güncel Haberler

Shane Larkin: “Basketbol Oynamak İçin Doğru Zaman Olmadığını DÜşünüyorum.”

Anadolu Efes‘in yıldız oyun kurucusu Shane Larkin, gündemdeki en önemli konu olan Turkish Airlines Euroleague‘in devamı hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk pasaportu da almış olan Anadolu Efes’in süper yıldızı Larkin, kişisel Instagram hesabı üzerinden 2019-20 sezonunun devamı hakkındaki fikirlerini açıkladı.

Larkin’in ifadeleri şu şekildeydi:

İlk olarak oyuncuların sezon ertelendiğinden beri formlarının en üst seviyesinde kalamadıkları bir sır değil. Virüse yakalanmak kadar önemli bir risk varsa sakatlık ihtimali de aşırı önemli bir risk. Bu oyuncuların vücutlarını ve fiziklerini geliştirerek çalışmaya devam edebildiği alışılageldik bir yaz tatili gibi değil. Son 2 ay boyunca oyuncuların büyük çoğunluğu uygun şekilde formunu koruyamadı. Mental ve fiziksel olarak yeteri kadar hazırlanmadan geri dönüp yoğun ve rekabetçi bir atmosfere çıkmak ideal bir durum değil.

İkincisi, EuroLeague dünyadaki en büyük yeteneklerin geldiği en iyi liglerden bir tanesi. Her takım EuroLeague’i kazanmak için eşit fırsata sahip olmalı ancak her takımın oyuncularının diğerleri kadar çalışıp formda kalmaya fırsatı olmuyor. Bence EuroLeague şampiyonluğu kimin idman yapıp kimin yapamadığıyla ilan edilecek bir şey değil. Buna karar verecek olan şey bütün yıl boyunca koçlarıyla, oyuncularıyla ve tüm ekibiyle çok çalışan ve her akşam sahaya en iyi takımı koyan ekipler olmalı. Bu uzun ara kesinlikle bazı oyuncular ve takımlar için adaletsiz bir avantaj yaratıyor.

Şahsi olarak sezonun devam etmesini istememin birçok sebebi var. Efes‘te bir takım olarak sezon başından beri harika bir basketbol oynuyorduk. İlk sırada 2 galibiyet farkla lider konumdaydık ve birçokları şampiyon olacağımızı düşünüyordu. Bunun bizim sezon başında koyduğumuz hedef olmasıyla birlikte gerçekçi düşünecek olursak insanların güvenliği, iyi olmaları çok daha önemli. Sadece fikirlerimi duyurmak istedim çünkü oyuncular olarak sezon devam ederse risk almak zorunda kalacak olanlar bizleriz. Sahaya çıkıp oynayacak olanlar bizleriz ve sesimizin duyulması gerektiğine inanıyorum. Bu fikirler direkt olarak benim tarafımdan yazıldı ancak biliyorum ki oyuncuların büyük çoğunluğu aynı şekilde düşünüyor.

Son olarak EuroLeague’in vereceği her karara saygı duyup sonuna kadar destekleyeceğimin altını çizmek istiyorum. Günün sonunda bizler profesyoneliz ve işe gitmemiz gerekiyorsa gideriz. Bu basketbol oynamayı istemediğimiz anlamına gelmiyor muhtemelen bunu herkesten daha çok biz özledik. Ancak biliyorum ki oyuncuların büyük çoğunluğu çıkıp basketbol oynamak için doğru zaman olmadığını düşünüyor ve ben de bu yöndeyim.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …