Güncel Haberler

Zalgiris Guard Rotasyonunu Baldwin ile Güçlendirmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague‘in bütçe – başarı kriterinde en iyi takımlarından biri olan Zalgiris Kaunas, yeni sezon için transfer çalışmalarına başladı.

Walkup’ın takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken onun yerini doldurmak istedikleri isimlerden biri de Olympiakos‘da tam olarak beklentileri veremeyen Birleşik Amerikalı guard Wade Baldwin. Yunan ekibi ile kontratı 2 yıllık olsa da yeni sezon önce tarafların anlaşarak yolların ayrılması bekleniyor.

1.91 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç guard, ilk kez çıktığı Euroleague sahnesinde 24 maçta ortalama 16.3 dakika süre alırken 5.5 sayı, %26.7 3sayı, 1.8 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Baldwin, güçlü fiziği, atletizmi ve deliciliği ile aslında çok iyi bir kumaşa sahip. Ancak dış şutlardaki istikrarsızlığı ve bir oyun kurucudan çok bitirici olarak daha faydalı olması onun Olympiakos’daki rolünün bir türlü netleşememesine neden oldu. Saha görüşü ve pas yetenekleri konusunda ise Zalgiris onun için çok iyi bir okul olacaktır tartışmasız. Koç Jasikevicius’un elinde daha fazla sorumluluk ve dakika alarak bu yönlerini de geliştirip Euroleague sahnesinde iyi bir combo guard olabileceğini düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=TqI-JeeOfpo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …