Güncel Haberler

RESMİ: Almanya easyCredit BBL Geri Dönüyor!

Almanya’da Bavyera Eyaleti Hükümeti, easyCredit BBL‘nin Munich’te Audi Dome’da oynatmayı planladığı final turnuvasını onayladı.

Böylelikle 2019-20 sezonunu tamamlamak için 10 takımlı final turnuvası Munich’in Audi Dome salonunda yani Bayern Munich‘in evinde planlandığı gibi 6 Haziran’da başlayacak..

Almanya’da sezon hatırlayacağınız üzere pandemi nedeniyle 8 Mart’ta askıya alınmıştı. Sonrasında ligin önde gelen takımları ve yönetim sezonun 10 takımdan oluşan iki grup halinde oynanacak bir turnuva ile sonlandırılması konusunda anlaşmıştı. Eyalet hükümetinin de onay vermesi ile birlikte yazın, Haziran ayında basketbol geri dönecek ülkede.

Turnuvadaki iki grup şöyle şekillendi:

A grubu: FC Bayern Munich, Crailsheim Merlins, Oldenburg, Gottingen, Ratiopharm Ulm
B grubu: Ludwigsburg, Alba Berlin, Rasta Vechta, Brose Bamberg, Fraport Skyliners.

6 Haziran’da başlayacak ve 15 Haziran’a kadar sürecek grup maçlarının ardından her bir gruptan ilk 4 takım çift ayaklı çeyrek final maçlarını 17-20 Haziran arasında oynayacak ve ardından tek maçlı yarı final maçları 21-24 Haziran arasında oynanacak. Yine 2 ayaklı final maçları ise 26-28 Haziran arasında oynanacak ve 2019-20 sezonunun şampiyonu belli olacak.

Audi Dome’un ev sahipliğindeki turnuva boyunca günde 2 maç oynanacak.

Fikstürün detaylarına aşağıdaki paylaşımdan ulaşabilirsiniz:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Gottingen Deplasmanında Şov Yaptı

Almanya easyCredit BBL 5. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk olduğu Gottingen‘i 77-114’lük skorla ezdi geçti. …