Güncel Haberler

İspanya Liga Endesa’da Oyuncuların Çoğunluğu Sezona Devam Etmek İstemiyor!

İspanya Liga Endesa yönetimi 2019-20 sezonunu final turnuvası ile tek bir şehirde bitirmenin planlarına devam ediyor olsa da oyuncuların çoğu sezonun devam etmemesinden, iptal edilmesinden yana.

İspanya Profesyonel Basketbolcular Birliği, bu konuda oyuncular arasında anonim bir anket düzenledi. Ankete sezona devam edilmesi durumunda final turnuvasında oynaması planlanan 12 tkımın oyuncuları katıldı.

Çıkan sonuca göre 107 oyuncu sezonun iptal edilmesinden yana oy kullanırken, sadece 50 oyuncu 2019-20 sezonunun devam etmesinden yana oy kullandı.

Hayır oylarının çoğunluğu ise Euroleague ekiplerinden geldi. Kirolbet Baskonia ve Barcelona oyuncularının tamamı hayır oyu kullanırken, Real Madrid forması giyen 16 oyuncudan sadece 2’si sezona devam etme yönünde oy kullandu. Valencia kadrosunda yer alan oyunculardan 14 tanesi oylamaya katılırken 11 tanesinden hayır oyu çıktı.

Diğer taraftan Zaragoza ve Andorra takımında forma giyen oyuncuların büyük bir kısmı ise sezona devam edilmesi yönünde oylarını kullandılar.

Sezon devam ederse düzenlenecek 12 takımlı turnuvada yer alacak takımların toplam 157 oyuncusunun katıldığı ankette çıkan oyların takımlara göre dağılımı şu şekildeydi:

Tenerife: Evet = 9 Hayır = 5
Unicaja Malaga: Evet = 6, Hayır = 6
Gran Canaria: Evet = 9, Hayır = 3
Bilbao: Evet = 3, Hayır = 9
Real Madrid: Evet = 2, Hayır= 14
San Pablo Burgos: Hayır = 10, Evet= 0
Zaragoza: Evet = 10, Hayır = 0
Joventut Badalona: Evet = 7, Hayır= 5
Morabanc Andorra: Evet = 11, Hayır = 1
Barcelona: Evet = 0, Hayır= 16
Valencia: Evet= 3, Hayır = 11
Baskonia: Evet = 0, Hayır= 16.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …