Güncel Haberler

ÖZEL: Barcelona, Sloukas’ın Durumunu Yakından Takip Ediyor

Hem Pangos hem de Delaney ile yollarını ayıran Barcelona, guard rotasyonuna takviyeler yapmak için listesini oluşturmaya başladı.

Koç Pesic ile yola devam eden İspanyol devinin listesindeki isimlerden birinin Calathes olduğunu sizlerle paylaşmıştım. Bir diğer isim de Fenerbahçe Beko ile akibeti henüz netleşmemiş olan Kostas Sloukas.

Yunan guard ile sarı lacivertliler arasında 2021 yazına kadar geçerli bir kontrat var ancak kulübün bütçede yapacağı indirimle beraber onunla da yeniden masaya oturması bekleniyor. Sloukas’ın önceliği Fenerbahçe Beko olsa da koç Obradovic’in takımdan ayrılması durumunda bu kararının değişeceği de biliniyor. Ayrıca Sloukas’a eski takımı Olympiakos 3 yıllık bir kontrat teklifinde bulundu ve Real Madrid de kendisiyle yakından ilgileniyor.

Katalan ekibinin iki Yunan guardı birden kadroya katabileceği haberleri gelirken, Sloukas’ın Fenerbahçe’den ayrılması gerçekleşirse önceliğin bu isim olacağı belirtiliyor kaynaklar tarafından.

1.97 metre boyunda olan 30 yaşındaki milli guard, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 25 maçta ortalama 28.6 dakika süre alırken 11.6 sayı, %42.2.3sayı, 2.8 ribaund, 6.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Barça’nın halihazırda elindeki tek oyun kurucu sezonu sakatlıklar nedeniyle neredeyse hiç katkı vermeden geçiren Heurtel. Fransız guarda ek olarak Calathes ve Sloukas gibi iki saf oyun kurucuyu daha alarak 3 saf oyun kurucu ile yola devam edeceklerini düşünmüyorum ki Ribas da kadroda kalacak. Tempoyu zaman zaman düşüren Barça, koç Pesic’in disiplinli sisteminde oynamaya çalışan bir takım. Sloukas da bu tarz yarı saha sistemine koç Obradovic ve Fenerbahçe’den alışkın bir isim. Dolayısıyla Barça’ya Calathes’den daha faydalı olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=ruywQlvYhgs&t=2s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …