Güncel Haberler

Zalgiris, Euroleague’de Sezonun Kalan Maçlarına Ev Sahipliği Yapmak İstiyor

Turkish Airlines Euroleague yönetimi 2019-20 sezonunun kalan maçlarını ve play-off’u tek bir ülkede, şehirde oynatmak konusundaki senaryoya yoğunlaşmış durumda.

Bu konuda her geçen gün de adaylar artıyor. Belgrad’dan sonra geçtiğimiz günlerde Ljubljana da ne kadar istekli olduğunu yönetime iletmişti. Şimdi yeni ve güçlü bir aday daha var.

Litvanya hükümeti ile Zalgiris Kaunas, 2019-20 sezonunun tamamlanabilmesi için ev sahipliği yapmak konusundaki niyetini Euroleague yönetimine iletti.

Litvanya’da alınan kararla 30 Mayıs tarihinden itibaren spor organizasyonlarının düzenlenmesine izin vermilmiş durumda. Bu kararla beraber de Zalgiris de ev sahipliği yapma isteğini iletti Euroleague yönetimine. Hatırlayacağınız üzere zaten Euroleague yönetimi de daha önce Kaunas ve Vilnius’u kalan maçların oynanmasına dair aday ev sahipleri arasına koymuştu.

Zalgiris Kaunas’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

25 Mayıs tarihi EuroLeague yönetiminin 2019-20 sezonuna dair nihai kararını vereceği gün olarak belirlenmişti.

Eğer sezon hakkında devam etme kararı alınırsa karşılaşmalar EuroLeague’in seçtiği tek bir konumda oynanacak. Kalan maçların oynanması için öne çıkan adaylardan birisi de Litvanya. Böyle bir durumda normal sezonun kalan maçları ve play-off’ların tamamı Kaunas ve Vilnius şehirlerinde oynanacak.

Litvanya Cumhuriyeti’nin Başbakanı Saulius Skvernelis de bu adaylığı desteklediğini ve maçların Litvanya’da oynanmasının neden doğru karar olacağını EuroLeague yönetimine gönderdiği resmi bir mektupla bildirdi. Başbakanımız, maçların güvenli şartlar altında Litvanya’da oynanması durumunda takımlar, oyuncular ve diğer görevlilere elinden gelen desteği sağlayacağının garantisini verdi.

Zalgirio Arena, sezonunun devam etmesi durumunda maçların oynanabilmesi için hazırlıklarına devam ediyor. Bu dönemde Zalgiris Kaunas olarak teknik ve güvenlik önlemleriyle alakalı EuroLeague yönetimiyle temas halinde kalmaya devam ettik.

Litvanya, Avrupa genelinde COVID-19 salgını ile en başarılı şekilde mücadele eden ülkelerin başında geliyor. Uygulanan karantina döneminde salgının durumu hafifledi ve 30 Mayıs tarihinden itibaren ülke genelinde profesyonel spor karşılaşmalarının oynanmasına izin veriliyor.

Önümüzdeki Pazartesi günü, Litvanya’da bulunan tüm Zalgiris oyuncuları antrenmanlara başlamak amacıyla bir araya gelecek. Salgın başladıktan sonra ülkesine dönen yabancı oyuncular ve Martinas Geben’in Litvanya’ya dönüp dönmeyeceği ise EuroLeague yönetimi sezon hakkındaki nihai kararını verdikten sonra belli olacak.

Zalgiris Kaunas & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …