Güncel Haberler

Ömer Onan: “BSL’deki Takım Saysını Arttıramayız.”

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, beIN Sport’un sorularını yanıtladı.

Onan’ın cevaplarından çıkan satır başları şu şekildeydi:

  • TBL ve TKBL takımlarından şu an lider olanların bir üzüntüleri olabilir ama bu süreç herkesi vurdu. Anadolu Efes hem Türkiye hem EuroLeague’de belki şampiyon olacaktı, Fenerbahçe de kadınlarda aynı şekilde hem Türkiye’de hem Avrupa’da iddialıydı.
  • Ligdeki takım sayısını artıramayız, gelecek sezon Olimpiyat Elemeleri nedeniyle ligi erken bitirmek durumundayız.
  • Artık 60-70 sayı farkla biten maçları istemiyoruz, o açıdan mali kriterleri sıkılaştıracağız.
  • Kimse 2 ay sonra ne durumda olabileceğimizi kestiremiyor. Bu sezonu bitirdik ama şimdiden 2. dalgaya karşı Ekim ayında ne yapabileceğimizi planlıyoruz. Belki de kısaltılmış bir sezon yaşayacağız.
  • Yabancı kuralının değişimiyle alakalı kulüplerin fikrini alacağız. Verilmiş net bir karar yok.
  • Çatı kurum olan FIBA’nın basketbolu bitirdiği bir yerde EuroLeague’in hala karar vermemesini anlamıyorum. Oyuncuların ülkelerinden dönmesi, tek kente toplanılması, bunun maddi karşılığı soru işareti. EuroLeague mali açıdan tatmin edici olmayı başaramadı.
  • Ben profesyonel basketbolculuk hayatımda 2 ay tatil yapmadım. 2 ay idman yapmayan oyuncular var. Bu oyuncular 3 hafta idmanla nasıl maçlara tekrar hazır hale gelecek? Çok ciddi sakatlık riskleri var.
  • Oyuncular ve menajerler çok akıllı davranmalı, kulüpler batarsa herkes aç kalır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …