Güncel Haberler

Euroleague’e Salary Cap Sistemi mi Geliyor?

Pandeminin Euroleague‘in ekonomik şartlarını nasıl etkilediğini ve gelecek sezon da nasıl etkileyeceğini tüm kulüp yetkilileri ve tabiki Euroleague yönetimi defalarca kez açıklamışlardı.

İşte bu pandeminin ekonomiye getirdiği bu negatif etkilerin de vesilesiyle Euroleague yönetimi önemli değişikliklere gidebilir önümüzdeki sezonda. Bu olası değişikliklerin temelinde ise son yıllarda kulüplerin gelir-gider tablosunda yaşanan dengesizliğin olduğu bir gerçek.

Bu dengeyi kurabilmek için Euroleague yönetiminin de NBA benzeri bir maaş sınırı (salary cap) getirebileceği söyleniyor ki Kızıl Yıldız başkanı Covic de B92’ye yaptığı açıklamalarda bu senaryoyu doğrular nitelikte ifadeler kullandı:

EuroLeague’in yeni sözleşmelerle ilgili kulüplere bir öneri verdiği söylemeyelim çünkü EuroLeague’e salary cap (maaş sınırı) gelecek gibi gözüküyor. Bu sebeple biz de dolambaçlı bir yoldan bir şey yapmak istemiyoruz.

B92

Covic gelecek sezon EuroLeague’de devam edip etmeyecekleri hakkında da konuştu:

Eğer bu sezon tamamlanamazsa bu sezon mücadele eden takımlar, gelecek sezon da ligde mücadele eder. Bunun bazıları için üzücü bir haber olabileceği için özür dilerim ama bu doğru. Ayrıca biz de normal sezonun içerisinde bazen lig liderlerine yükseldik ama kazanmadık. Çünkü ligi bitirmedik.

B92

Adriyatik Lig‘de de durum gerçekten çok karışık. Çünkü bu sezon şampiyon olacak takım Euroleague’den 2 yıllık bir wildcard (özel davetiye) alacaktı. Lig askıya alınmadan önce ise Partizan ligin zirvesinde yer alıyordu ve bu nedenle de onlar kendilerinin bu hakkı elde edip Euroleague bileti kapmaları gerektiğini düşünüyorlar.

Covic ise beklenmedik bir şekilde ezeli rakipleri Partizan’a adeta bir zeytin dalı uzatarak onları da Euroleague’de görmek istediklerini, Balkanlar’ın ikinci bir Euroleague takımını hak ettiğini belirtti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …