Güncel Haberler

Lebron, Jordan’ın Emekliliğinde Gözyaşlarını Tutamamış

Michael Jordan ilk emekliliğini 1993 yılında açıklamıştı ve görünen o ki bu karar bir çok basketbolsever gibi o zaman küçük bir çocuk olan Lebron James‘i de derinden etkilemiş.

Majestelerinin hayatını konu alan The Last Dance belgeselinin son bölümündde Jordan’ın 1993 Ekim ayında emekli olduğu döneme yer verildi. Bölümü izleyen Lebron, attığı tweette bu haberi öğrendiğinde ağladığını belirtti:

Jordan’ın emekli olduğu gün ağlamıştım. Henüz 9 yaşındaydım. İnanamamıştım.

Michael Jordan & Eurohoops

Elbette bu karara tek üzülen Lebron değildi. Kariyerinin zirvesinde olan Jordan, Bulls’un üst üste üçüncü kez şampiyonluğa ulaştığı 1992-1993 sezonunu 32.6 sayı ortalaması ile tamamlamış, üst üste 7.kez ligin sayı kralı olmayı başarmıştı.

Belgeselin devamında 1993 yazında trajik bir şekilde babasını kaybeden Jordan, onun hayalini gerçekleştirmek için emeklilik karar vermişti. Daha sonra da yine babasının fikri olan profesyonal beyzbol oyuncusu olmaya karar vermiş, 1994 sezonunda bu alanda bir kariyer denemesi olmuştu.

1995 yılının Mart ayında ise daha fazla özleme dayanamayan Jordan tekrar basketbola döndü. İlk maçında Pacers karşısında 103-96’lık skorla kaybetti Bulls. Ama 4 maç sonra Madison Square Garden’da bildiğimiz Jordan sahadaydı ve Knicks potasına tam 55 sayı gönderdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …