Güncel Haberler

İspanya Liga Endesa’nın Geri Dönüş Planları Zora Girdi!

Hatırlayacağınız üzere İspanya Liga Endesa yönetimi geçtiğimiz günlerde 12 takımlı bir final turnuvası ile 2019-20 sezonunu tamamlamak konusunda anlaşmışlar planları yapmışlardı. Sadece ev sahibini belirlemek kalmıştı geriye.

Ancak son gelen kötü haberlerlerle birlikte ligin geri dönmesi planlandığı gibi olmayacak gibi duruyor.

Bu plana göre turnuvada yer alacak 12 takımın oyuncularına Covid-19 testleri yapılmaya başlandı ve sonuçlar yavaş yavaş geliyor ama maalesef pek iyi durumda değil sonuçlar…

Encastando’da yer alan habere göre Joventut Badalona ve Zaragoza kulüplerinin bazı oyuncularının coronavirüs testleri pozitif çıktı. Henüz tüm test sonuçlarının gelmediğini düşünürsek maalesef vakaların artması yüksek ihtimal olarak görünüyor.

Normal şartlarda Mayıs sonuna kadar kararın verilmesi bekleniyordu. Ama testler bu şekilde pozitif çıkmaya devam ederse bu süreç ve dolayısıyla ligin planlandığı şekilde Temmuz ayında başlaması da ertelenebilir.

Sezon askıya alınana kadar ülkenin FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerinden olan Zaragoza, topladığı 16 galibiyetle Barcelona ve Real Madrid’in ardından 3.sırada yer alarak sezonun flaş takımı ünvanını elde etmişti sonuna kadar hakederek.

Ligin 7DAYS EuroCup temsilcilerinden biri olan Badalona ise 9 galibiyetle Liga Endesa sezonunda 12.sırada yer alıyordu, yani bu turnuvaya son sıradan katılma hakkı kazanmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …