Güncel Haberler

Hilliard’ın CSKA Moskova ile Devam Etmesi Beklenmiyor

Turkish Airlines Euroleague‘in favorilerinden biri olan CSKA Moskova‘da yeni sezonun resmi şekillenmeye başladı.

Geçen yaz takımdan ayrılan Higgins’in yerine büyük umutlarla Baskonia’dan transfer edilen Darrun Hilliard, bu sezon beklentileri karşılayamadı. CSKA, kontratı bu yaz sona erecek olan solak kanat oyuncusu ile yola devam etmeyecek.

Gelen haberlere göre Birleşik Amerikalı oyuncu ile başta eski takımı Kirolbet Baskonia ve Valencia olmak üzere bazı İspanyol takımları artı Rus ekibi Zenit ilgileniyor.

1.98 metre boyunda olan 27 yaşındaki Hilliard, Euroleague sahnesinde 27 maçta ortalama 19.8 dakika süre alırken 10.6 sayı, %41.2 3sayı, 2.4 ribaund, 1.2 asist ve VTB Lig’de ise 15 maçta ortalama 19.3 dakika sahada kalırken 11.9 sayı, %42.6 3sayı, 2.7 ribaund, 1.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Euroleague seviyesi için pozisyonuna göre deliciliği ve çabukluğu orta seviyede olan Hilliard, daha çok dış şutları ile skora katkı veren bir isim. Bunun yanında bu sezon oyunun diğer alanlarına, başta ribaundlar olmak üzere pek katkı veremedi. Bu da onun değerini düşürdü. James liderliğinde daha çok birebirler üzerine kurulu bir hücum sistemi olan CSKA’da kendi skorunu üretmediği için katkısı ve süreleri de düştü. Pas trafiğinin daha çok olduğu ve yarı sahada düzene dayalı oynayan bir takımda verimliliğinin artacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=krZl9hcoZCU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …