Güncel Haberler

ŞOK: Micic, Anadolu Efes’den Ayrılabilir!

Geçen sezon ve bu sezon Anadolu Efes‘in yakaladığı başarıda büyük bir rolü olan Vasilije Micic, takımdan ayrılabilir!

Sırp guard bildiğiniz üzere 2014 NBA Draftı’nda Philadelphia 76ers tarafından seçilmişti ve halen NBA hakları da bu takımın elinde bulunuyor.

Anadolu Efes, yıldız guardı ile geçen yaz kontrat yenilemişti 2021 yazına kadar. Ancak kontratta bu yaz için NBA çıkış maddesi bulunuyor ve haklarını elinde bulunduran 76ers’ın onu kadroya katmak isteyebileceği ya da haklarını draft gecesi takas için kullanabileceği söyleniyor. Bu konuda da bazı takımların şimdiden 76ers ile iletişime geçtiği de gelen haberler arasında.

Diğer tarfatan Micic, geçen yaz da bu sezon içerisinde de kendisine NBA sorusu sorulduğunda laf olsun diye bu maceraya atılmayacağını, doğru bir takım, doğru bir yapılanma ve kendisine 20-25 dakikalık rol verebilecek bir organizasyon olması durumunda değerlendirebileceğini açıklamıştı. 76ers’ın da Raul Neto ve Trey Burke ile devam etmeyeceği düşünülürse hem Micic hem de takım için doğru bir birleşme olabilir.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki Micic, sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 24 maçta ortalama 31 dakika süre alırken 14.5 sayı, %39.7 3sayı, 2.5 ribaund, 5.8 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Sırp guard güçlü fiziği ile çok yönlü oyunuyla NBA sahnesinde 1 numarada 3 numaraya kadar her pozisyonda oynayabileceğini düşünüyorum. Evet NBA oyuncuları kadar atletik değil belki ama hiç yabana atılmayacak bir patlayıcılığı olduğunu bu sezon da defalarca gösterdi. Ayrıca bir guard için uzun bir oyuncu olmasına rağmen çabuk ilk adımı ve hem yatay hem de dikey süratiyle NBA temposuna rahatlıkla uyum sağlayabilecek bir isim. Bu sezon dış şutlardaki istikrarını da bir kademe yukarı çeken, özellikle Larkin’in yokluğunda takıma liderlik edip birebirleri ile skor yükünü çeken Micic, üstün saha görüşü, her iki elini de kullanarak takım arkadaşlarına yaptığı servislerle de göz doldurdu. İşin savunma tarafında da güçlü fiziği artı çabuk ayakları ile her çeşit oyuncunun karşısında durabiliyor ve uzun kolları ile topa baskı konusunda da pas araları konusunda da rakiplerin canını sıkan bir isim.

Özetle, Micic NBA sahnesinde rahatlıkla 6. adam rolünde görev alabilecek ve birden fazla pozisyonu yedekleyebilecek bir isim. Diğer taraftan NBA’in yolunu tutarsa elbette Anadolu Efes için onu yerini doldurmak hayli zor olacaktır….

https://www.youtube.com/watch?v=f0VO6o8Mg1g&t=2s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …