Güncel Haberler

Levallois’da Pianigiani ve Collet Gündemde

Fransa JeepElite Pro A‘nın güçlü takımlarından olan Metropolitan Levallois, yeni sezon öncesi koç arayışlarına başladı.

Pro A’da sezon askıya alınana kadar 18 galibiyet 7 mağlubiyetle 4.sırada yer alan Levallois, yeni sezona da iddialı hazırlanabilmek için öncelikle koçunu belirlemek istiyor.

Sportando’nun haberine göre başkent ekibinin gündeminde olan 2 tecrübeli koç ise daha önce Fenerbahçe’yi ve İtalya milli takımını da çalıştırmış olan Simone Pianigiani ile Fransa milli takımının halihazırda koçu olan Vincent Collet.

Pro A’nın yükselen takımlarından biri olan Levallois’nın bu iki önemli koçu listesine alması bile aslında ne kadar ciddi düşündüklerini gösteriyor.

50 yaşındaki İtalyan koç Pianigiani son olarak 2017-19 yılları arasında Milano’yu çalıştırmıştı ve Haziran 2019’dan bu yana bir takım çalıştırmıyor.

56 yaşındaki Fransız koç Collet ise son 8 sezondur Strasbourg’u çalıştırıyordu ve 9. sezonuna girdiği 2019-20 sezonunun ortasında, Ocak ayında takımdan ayrılmıştı. Fransa milli takımındaki görevine ise halen devam ediyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fransa All-Star’da Dünya Karması, Fransa Karması’nı Yendi (James MVP seçildi)

Paris’in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Fransa All-Star maçında Dünya Karması, Fransa Karması’nı 154-149’luk skorla yenmeyi …