Güncel Haberler

Barcelona Kontratı Devam Eden İki İsmi Kiralayacak

Hem Turkish Airlines Euroleague hem de İspanya Liga Endesa‘da sezonun askıya alınmasıyla birlikte kadro yapılanması için çalışmalara başlayan Barcelona öncelikle iç transfere yönelmiş durumda.

Tasarruf önlemleri kapsamında A takım kadrosunu 15 kişiden 13 kişiye düşürecek olan Katalan ekibinde kontratı devam eden oyuncular için de kiralık yöntemleri devreye girecek. İşte bu isimlerden ikisi de Ukraynalı uzun Artem Pustovyi ve Letonyalı forvet Rolands Smits.

2.18 metre boyunda olan 27 yaşındaki Pustovyi’nin 2021 yazına kadar devam eden bir kontartı var ancak bu sezon koç Pesic’in planlarında hiç yer almadı. Liga Endesa’da sadece 5 maçta ortalama 8.0 dakika süre alırken 5.4 sayı, 2.4 ribaund ile katkı verdi ve Euroleague’de ise 1 maçta sadece 3 dakika süre aldı.

2.07 metre boyunda olan 24 yaşındaki Smits’in ise 2022 yazına kadar devam eden bir kontratı var ve o biraz daha şanslıydı Ukraynalı uzuna nazaran. Liga Endesa’da 14 maçta ortalama 9.7 dakika süre alırken 3.2 sayı, 1.6 ribaund ve Euroleague’de ise 16 maçta ortalama 9.4 dakika sahada kalırken 3.1 sayı, 1.8 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …