Güncel Haberler

Coronavirüsün NBA’e Zararı Belli Oldu!

Coronavirüs insan sağlığının yanında ekonomik anlamda da tüm ülkelere ve organizasyonlara ağır darbeler vurdu.

Tüm spor organizasyonları gibi NBA de bu negatif etkiden nasibini almış durumda. 11 Mart’tan bu yana askıda olan sezonun takımlara ve lig yönetimine maliyeti ciddi boyutlara ulaşmış durumda.

Gobert’in testinin pozitif çıkması ile başlayan basketbolsuz günler devam ederken NBA yönetimi halen 2019-20 sezonunun tamamlanması adına ciddi bir çaba sarfediyor ve bu çabanın temel nedenin de ekonomik kaygılar olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Ekolig raporunda yer alan analize göre NBA, coronavirüs salgınının etkisi nedeniyle 1.2 milyar dolar gibi ciddi bir gelir kaybına uğradı. ABD’de tüm spor dallarındaki toplam gelir kaybı 6 milyar dolar olurken, NBA ise beyzboldan sonra tüm branşlar arasında en çok kayıp yaşayan ikinci lig oldu.

Kaynak: İHA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …