Güncel Haberler

FLAŞ: Real Madrid Shved ile İlgileniyor

Her sezon başında kadrosuna yaptığı doğru eklemelerle gücüne güç katan ve son yıllarda Turkish Airlines Euroleague‘in sürekli şampiyonluk adaylarından biri olan Real Madrid, bu yaz da ses getirecek bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

İspanyol devinin elinde aslında geniş bir guard rotasyonu var ama skorer olarak nitelendirebileceğimiz 2 isim var sadece, Llull ve Carroll. Llull’un potansiyelini anlatmaya gerek yok ama sakatlıklarla beraber artık eski etkisini kaybetti ve istikrarlı da değil. Carroll ise sezon askıya alınmasaydı emekliliğe hazırlanıyordu zaten, Real Madrid gibi bir takımın bir sezon daha ana skoreri olmasını beklemiyorum.

Tüm bu dataları tekrar hatırladığımızda Shved’in ne kadar önemli ve doğru bir hamle olacağını da hatırlamış, görmüş oluyoruz. Kariyerinin en iyi ve verimli sezonunu geçiren Shved, menajerinin de açıkladığı üzere bu yaz serbest kalıyor ve öncelikle takımı Khimki’nin teklifini bekleyecek. Rus ekibi de Euroleague yönetiminin 2019-20 sezonu için vereceği kararı bekliyor.

Shved’in Khimki ile görüşmesinin ardından Real Madrid’in devreye girmek istediği, beklemede olduğu gelen haberler arasında. Ayrıca menajerinin açıkladığına göre 2 zirve mücadelesi veren takım daha onla ilgileniyorlar.

Rus yıldız bu sezon Euroleague sahnesinde 21.4 sayı, 2.7 ribaund, 6.2 asist ile mücadele etti ve kariyerinin en verimli, en olgun dönemini geçirdi. Müthiş bir skorer olmasının yanı sıra pasları ile artık takım arkadaşlarının, özellikle uzunların da performansını arttıran bir guard olarak dikkat çekiyor. 31 yaşındaki Shved’i umarım yeni sezonda şampiyonluğa oynayan bir Euroleague takımında izleme fırsatı buluruz çünkü artık mental olarak da bu tarz bir yapıda süre alıp takımını şampiyonluğa taşıyabilecek seviyeye gelmiş durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …