Güncel Haberler

Barcelona Yeni Sezon İçin Çalışmalara Başladı

Coronavirüs salgını nedeniyle basketbol kulüpleri de ekonomik olarak ciddi önlemler almak zorunda kaldılar ve kalacaklar.

Sporcu ve çalışan maaşlarında ilk revizyona giden takımlardan biri olan Barcelona, yeni sezon için ekonomik önlemler almaya devam ediyor. Tabi bunu yaparken diğer taraftan da yeni sezon için kadro yapılanmasına da başladı Katalan ekibi.

Yıldızlarla dolu iddialı bir kadroya sahip olan Barça, yeni sezonda A takım kadrosunu 15 isimden 13 isme düşürerek bir tasarruf önlemi daha aldığını açıkladı.

Bununla beraber transfer çalışmalarına da başladı yönetim ve ilk hedefleri iç transferi tamamlamak. Bu yaz kontratları sonaerecek olan skorer oyuncu Kyle Kuric ve yıldız guard Malcolm Delaney ile yeni kontrat için görüşmelere başlandı.

1.93 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli şutör Kuric’in 2 yıllık kontratı bu yaz sonaeriyor ve koç Pesic’in en güvendiği isimlerden biri olarak onun takımda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Slovakya asıllı Birleşik Amerikalı şutör, Euroleague sahnesinde bu sezon 9.4 sayı, 2.1 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

1.91 metre boyunda olan 31 yaşındaki Delaney ise geçen yaz 3 sezonluk bir kontrata imza atmıştı ama bu yaz için hem kendisinin hem de kulübün kontrattan çıkış opsiyonu bulunuyor. Yıldız isimle Olympiakos ve Olimpia Milano ciddi şekilde ilgileniyorlar. Ama verdiği tüm demeçlerde önceliğinin NBA ve Barça olduğunu dile getirdi Birleşik Amerikalı oyuncu. NBA’de belirsizliğin de etkisiyle Barça’da kalma ihtimali oldukça artmış durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …