Güncel Haberler

Valencia Bir Guardı Daha Listesine Aldı

Corona salgını nedeniyle tüm liglerin askıya alınmasıyla beraber Valencia da gelecek planları yapmaya başlayan kulüpler arasındaki yerini aldı.

Bu sezon guard rotasyonunda sakatlıkların da etkisiyle büyük sorunlar yaşayan Yarasalar, yeni sezonda öncelikle bu pozisyonu güçlendirmek istiyorlar. Sizlere daha önce ilettiğim gibi listelerine önemli bir ismi almışlardı zaten.

Son gelen haberlere göre ise bu sezon Alba Berlin formasıyla iyi bir performans sergileyen Martin Hermannsson ile de ilgileniyorlar. 2018 yazında Alman ekibine katılan İzlandalı guardın kontratı bu yaz sonaeriyor.

1.90 metre boyunda olan 25 yaşındaki guard, bu sezon askıya alınana kadar 27 maçta ortalama 26 dakika süre alırken 10.9 sayı, %33.7 3sayı, 1.6 ribaund, 4.8 asist, istatistikleri ile koç Reneses’in en güvendiği isimlerden biri olmuştu.

Hermannsson koç Reneses yönetiminde geçirdiği bu Euroleague sezonunda çok iyi bir gelişim gösterdi. Euroleague’in en zeki guardlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İkili oyunlarda savunmayı çok iyi okuyan ve hem pasları ile hem de doğru zamanda kullandığı şutlarla savunmaları zor duruma sokan Hermannsson ayrıca sürati ve deliciliği ile de set hücumlarında yaratıcı olarak takımına liderlik edebilen bir isim. Valencia’da bir seviye daha yukarı çıkacağını ve Lig Endesa’da da takıma çok şey katacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …