Güncel Haberler

Shaq McKissic: “En İyisi Shane Larkin ama Ben Mike James’i Daha Çok Beğeniyorum.”

Beşiktaş Sompo Sigorta’nın eski yıldızı Shaq McKissic, Eurohoops’ın canlı instagram yayına konuk oldu.

Sezon ortasında siyah beyazlılardan ayrılarak Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos‘a transfer olan McKissic, konuk olduğu canlı yayında taraftarlardan gelen soruları yanıtladı.

Atletik forvet öncelikle coronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan sezonun geri dönüşü hakkında açıklamalarda bulundu:

Oyuna geri dönmek isterim ama kimsenin hayatını tehlikeye atamayız. Herkes sağlıklıyken bunu yapabilirsek o zaman olur. Öbür türlü direkt sezonu iptal edelim. Temmuz’da oynama işi zor. Takımların para kaybetmesini ve gelecek sezon oyuncuların daha az kazanmasını istemiyorum. Basketbol oynamak istiyoruz.

Eurohoops

McKissic, EuroLeague’deki favori beşini ise şu isimlerden oluşturdu:

Guardlarım Shane Larkin ve Mike James. 3 numarada ben varım. Uzunlara koyacağım isimler Nikola Milutinov (başta ismini hatırlayamadı) ve Tonye Jekiri. Milutinov’un idmanlardan hatırladığım kadarıyla yaptığı perdelemeler inanılmazdı.

Eurohoops

Ligdeki en iyi oyuncu sorusuna ise şu ifadelerle cevap veri:

Shane Larkin, ancak ben en çok Mike James’i beğeniyorum.

Eurohoops

“Karşılaştığın en iyi “trash talker” kim?” sorusunu ise tanıdık ve bir o kadar da beklenen bir isimle cevap verdi:

Bobby Dixon çok konuşuyor. Nedenini bilmiyorum. Türkiye’deki ilk maçımı Fenerbahçe‘ye karşı oynamıştım, hatırlıyorum. Kostas Sloukas ise hiç konuşmuyor. Ben de konuşmuyorum. Bir şey söyledikleri zaman gülüyorum sadece.

Eurohoops

EuroLeague’deki oyuncular arasında NBA’de görmek istediği isimleriyse şöyle sıraladı: Walter Tavares, Mike James ve Nikola Milutinov. Diğer taraftan NBA’de play-off yapabilecek EuroLeague takımının da Real Madrid olduğunu söyledi.

McKissic, Beşiktaş ile çok iyi bir dönem geçirdi. Sadece atletizmi ve açık alandaki etkinliği ile değil, yarı sahadaki deliciliği ve yükselen dış şut yüzdesi ile de artık bir üst seviye için hazır olduğunu gösterdi. Savunmada zaten çok çalışkan, sert ve dirençli bir oyuncuydu, hücum alanındaki silahlarını ve verimliliğini de arttırınca 29 yaşında yeniden araladığı Euroleague kapısından bu kez emin adımlarla girdi ve Olympiakos forması ile hiç ama hiç sırıtmadı Avrupa’nın en üst seviyedeki basketbol sahnesinde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …