Güncel Haberler

Maccabi Tel Aviv Wanamaker’i Listeye Aldı

Koç Sfairopoulos yönetiminde son yılların en başarılı sezonunu geçiren Maccabi Tel Aviv, liglerin askıya alınmasıyla birlikte kadrosunu güçlendirme çalışmalarına başladı.

Turkish Airlines Euroleague‘in köklü takımlarından olan İsrail temsilcisi, kontratı biten ve takımdan ayrılması beklenen Wolters’ın yerine guard rotasyonuna bir yıldız transfer etmeye hazırlanıyor ve listelerinin başında eski Fenerbahçeli Brad Wanamaker yer alıyor.

Sizlere daha önce detaylarını ilettiğim üzere Olimpia Milano da yıldız guard ile ilgileniyor.

Sezonu Boston Celtics forması ile geçiren 30 yaşında olan 1.93 metre boyundaki tecrübeli guardın kontratı bu sezon sonunda sonaeriyor, serbest kalıyor. NBA’de istediğini bulamadığını söyleyebiliriz ve dolayısıyla onun kariyeri için de Euroleague dönüşü daha mantıklı bir seçenek olabilir.

Wanamaker sezon askıya alınana kadar Celtics ile 63 maçta ortalama 19.3 dakika saada kalmış ve 6.6 sayı, 2.0 ribaund, 2.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Euroleague sahnesindeki son senesinde ise temsilcimiz Fenerbahçe ile 31 maçta 11.3 sayı, 2.7 ribaund, 3.8 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti. Maccabi’de Wilbekin ile iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum ki Wanamaker savunmada konusunda çok faydalı bir guard zaten. Euroleague sahnesinde değerini çok daha iyi bulacağını, beklendiği gibi yıldız seviyesinde bir performans sergileyeceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …