Güncel Haberler

Euroleague Sezonun Akibetini 24 Mayıs’a Kadar Netleştirecek!

Son günlerde tüm basketbol camiasının merakla beklediği soru, Turkish Airlines Euroleague 2019-20 sezonunun akibeti ne olacak?

Hatırlayacağınız üzere 11 Mart’ta NBA’de ilk coronavirüs vakası görülmüş ve Euroleague yönetimi de hemen 12 Mart’ta sezonu askıya almıştı ki o günden beri net bir senaryo üzerinde anlaşma sağlanamadı virüsün de sürekli ilerlemesinin etkisiyle.

Euroleague yönetimi bu belirsizlik arasında önemli bir karara imza attı ve sezonun akibetini, iptal, bu şekilde tescil, geri dönüş gibi opsiyonlardan birine mutlaka 24 Mayıs’a kadar karar verileceği açıklandı. Sonrasında eğer sezona devam kararı çıkarsa takvimin de şu şekilde olması konusunda anlaşıldı:

29 Mayıs – 11 Haziran / Karantina
12 Haziran – 2 Temmuz / Kamp
4-17 Temmuz / Eurocup
4-26 Temmuz / Euroleague

Euroleague Koçlar Birliğini’nin beklentisi 7DAYS EuroCup’ın 4-17 Temmuz ve Euroleague’in ise 4-26 Temmuz tarihleri arasından tamamlanması.

Avrupa basketbolunun zirvesinde yer alan organizasyonun izleyebileceği en doğru senaryo, salgının en az olduğu en güvenli bir veya bir kaç şehir seçilerek, burada seyircisiz oynanacak Sekizli Final olacak gibi duruyor.

Bertomeu da daha önce yaptığı açıklamalarda ligin oynanması durumunda Temmuz ortasından sonrasına sarkma olmasını istemediklerini de dile getirmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …