Güncel Haberler

Georgios Bartzokas: “Çalıştırdığım En İyi Lider Spanoulis’di.”

Halihazırda Olympiakos‘u çalıştıran Yunan koç Georgios Bartzokas, kariyeri boyunca koçluk yaptığı en önemli lider oyuncuları dile getirdi.

Coronavirüs salgını nedeniyle sezonun askıya alınmasıyla beraber hem oyuncular hem koçlar artık kariyerleri ya da olası senaryolar üzerinde konuşuyorlar, bu tarz sorulara cevap veriyorlar.

İspanyol Fullbasket web sitesine mini bir röportaj veren Bartzokas da kariyeri boyunca birlikte çalıştığı en büyük liderlerden bahsetti:

Yıllardır öğreniyorum ve geçmişteki hataları tekrar etmeyeceğim. Bu oyuncular güçlü kişiliklere sahipler ve onlar en iyileri.

Spanoulis gibi bir lider görmedim. Bu benim bakışım. Navarro’yu sadece kariyerinin son dönemlerinde çalıştırabildim. Shved beni şaşırtmıştı.

Fullbasket & Eurohoops

Bartzokas’ın kariyerindeki başarıları arasında Olympiakos ile 2013 yılında kazandığı Euroleague şampiyonluğu da yer alıyor ki bunu yapabilen ilk Yunan koç olarak da tarihe geçmişti. Bu konu hatırlatıldığında ise şu ifadeleri kullandı:

Kupa kazanmak her zaman bir başarıdır fakat takıma bağlıdır. Koçlar olarak biz sadece günden güne oyuncuların gelişimini kontrol edebiliyoruz. İdman bitince daha iyi hissediyorsak işimizi iyi yapmışız demektir.

Fullbasket & Eurohoops

Bartzokas’ın özellikle Lokomotiv Kuban ve Olympiakos’da yaptıkları gerçekten özel işlerdi. Bu sezon da Olympiakos’a geri döndü ve sezon ortasında gelmesine rağmen takımı hemen derleyip topladı. Spanoulis’den sakatlık nedeniyle faydalanamasalar da play-off yarışından sadece 1 adım uzaktalardı sezonun askıya alındığı 28.hafta itibariyle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …