Güncel Haberler

Vatutin: “CSKA’nın Kaybı 5.5 Milyon Euro’yu Buldu.”

CSKA Moskova başkanı Andrey Vatutin, coronavirüs salgını nedeniyle kulübün basketbol şubesinin kaybının ciddi boyutlarda olduğunu açıkladı.

Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda Vatutin, kulübün ekonomik anlamda yaşadığı kayıplardan ve sponsorluk anlaşmalarının geleceği hakkındaki endişelerden bahsetti:

Kimse bilet satamayıp yayın geliri elde edemediği için tüm kulüpler şu anda kar elde etme noktasında sıkıntı çekiyor. Kulüp üretimlerini minimum fiyata satıyoruz. Bugün tüm giderlerimiz personel maaşlarından oluşuyor.

Oyuncular Birliği ve lig yönetimi arasındaki görüşmeler birkaç haftadır sürdüğü için bir çözüm bulunana kadar hiçbir EuroLeague kulübü oyunculara ve koçlara maaş ödemesinde bulunmayacak. Herkes biliyor ki kimse ödemelerinin yüzde 100’ünü alamayacak. Bu konuda bir fikir birliğine varılana kadar ödeme yapılmayacak,

Eurohoops

Vatutin ayrıca takımın sponsorluk anlaşmalarının da etkilendiğinden bahsetti:

Norilsk Nickel şirketi sponsorluğun yanında aynı zamanda kulübün sahibi. Bu tarz kriz zamanlarında onlarla aramızda iyi bir ilişki var. Diğer sponsorlar için bu sezonki tüm yükümlülüklerin yerine getirileceğini düşünüyorum. Gelecek sezon için konuşmak biraz zor.

Aeroflot’la yıllardır başarılı bir işbirliğimiz söz konusu. Bir havayolu şirketi olarak onların karşılaştıkları zorlukları tahmin edersiniz. Onlarla olan bağlarımızı devam ettirme noktasında iyimser olmak istiyorum ancak her zaman gerçekçi olmaktan yanayım ve onlar için bunu sürdürmenin zor olacağını biliyorum. Bu sezonki kayıplarımız 450 milyon rubleye (5 buçuk milyon euro) ulaştı ve gelecek yıl ne olacağını tahmin etmek neredeyse imkansız.

Eurohoops

Koç Itoudis yönetiminde yeniden yapılanmaya giden CSKA Moskova, sergilediği etkili performansla bu sezon da şampiyonluk adaylarından biri olduğunu gösterdi. Sezonun askıya alındığı 28.haftada Maccabi Tel Aviv ile beraber 4. sıra yani play-off’da ev sahibi avantajı için korakor bir mücadele veriyorlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …