Güncel Haberler

RESMİ: İsrail’in Genç Yıldızı Avdija NBA Draft’ına Giriyor

Doncic’in ardından son yıllarda Avrupa basketbolunun yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olan İsrailli Deni Avdija, 2020 NBA Draft’ına katılacağını resmi olarak açıkladı.

ESPN’in haberine göre 2001 doğumlu yetenekli yıldız adayı resmi olarak 2020 Draft’ına katılacağını duyurdu.

Elbette bu haber zaten sürpriz olmadı çünkü ESPN’in de haberde yer verdiği gibi tüm basketbol dünyası Maccabi Tel Aviv forması giyen genç yıldızın ilk 5 sıradan seçilmesini bekliyor.

Avdija drafta katılması ve NBA’de oynama hedefi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

NBA basketbol dünyasındaki en iyi lig elbette ve orada olup elde edebileceğim çok sıradışı tecrübeler olacağını düşünüyorum. Oyunumu, kariyerimi böyle yüksek bir seviyeye taşımak mükemmel olacak.

Biriyleriyle karşılaştırılmayı sevmiyorum. Herkesin kendi karakteri, kendi stili var. Ben sadece olabileceğim en iyi Deni olmak istiyorum. Herkese saygı duyuyorum ama ben sadece kendim olmak istiyorum.

ESPN

Avdija tartışmasız çok ama çok özel bir yetenek. Alt yapılarda hem kendinden büyük isimlerle hem de yaşıtlarıyla yer aldığı turnuvalarda ortalığı tam anlamıyla kasıp kavurmuştu yakın zamanda. 2.05 boyunda olan genç oyuncu 2, 3, 4 numaralı pozisyonların tamamını oynayabilecek fiziğe, çabukluğa ve yeteneklere sahip. Bu sezon ilk kez yer aldığı Euroleague sahnesinde de hiç sırıtmadı ve enerjisi artı olgun oyun tarzıyla Maccabi’nin benchten getirdiği joker oldu bazı maçlarda. Euroleague’de 26 maçta ortalama 14 dakika süre alırken 4.0 sayı, 2.6 ribaund, 1.2 asist ve İsrail Winner Lig’de ise 21 maçta ortalama 26.6 dakika süre alırken 12.3 sayı, %37.5 3sayı, 5.9 ribaund, 2.4 asist, 15.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti. NBA sahnesi için biraz daha erken olduğunu düşünüyorum yine de. Umarım bir sezon daha Euroleague’de kalıp 2021 yazında NBA sahnesine adım atar. Çünkü Euroleague sahnesinde daha çok süre alıp 1 sezonda kendini çok daha fazla geliştirecektir. Şuanki haliyle NBA sahnesindeki süreleri kısıtlı olacak ve bu da gelişimini geciktirecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=wVkRBfwm8jE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …