Güncel Haberler

İki Genç Yıldızımız NBA Draft’ında Boy Gösterecek!

Ülke basketbolu adına çok şey beklediğimiz iki genç yıldızımız Yiğitcan Saybir ve Şehmus Hazer, 2020 NBA Draft’ında ülkemizi temsil edecekler.

Maalesef corona salgının ABD’de hızla ilerlemeye devam etmesi ile beraber 2020 NBA Draftı’nın da akibeti belirsizliğini koruyor. Buna rağmen draft seçimine katılacak oyuncular yavaş da olsa belli olmaya başladı. Eurohoops’un haberine göre iki önemli genç yıldız adayımız Yiğitcan Saybir ile Şehmus Hazer drafta katılacak oyuncular arasında yer alacaklar.

1999 doğumlu olan 2.03 boyundaki Yiğitcan Saybir 4 numaralı pozisyonda oynuyor. Bu sezon Anadolu Efes formasıyla 17 BSL maçında ortalama 11.3 dakika süre alırken 4.8 sayı, 2.2 ribaund istatistikleri ile mücadele etti. Euroleague sahnesinde ise sadece bir maçta forma giyebildi.

1999 doğumlu olan 1.90 boyundaki Şehmus Hazer 2 numaralı pozisyonda oynuyor. Bu sezon Teksüt Bandırma formasıyla BSL sahnesinde 22 maçta 18.7 dakika süre alırken 7.2 sayı, 2.3 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etti. Şampiyonlar Ligi sahnesinde ise 16 maçta 9.9 sayı, 1.4 ribaund, 2.3 asistlik bir katkı verdi takımına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Oklahoma’yı Farka Boğdu ve Normal Sezonu Lider Bitirmeyi Garantiledi

NBA Doğu Konferansı ekibi Boston Celtics konuk ettiği Batı’nın zirve adaylarından Oklahoma City Thunder‘ı 100-135’lik …