Güncel Haberler

Real Madrid ve Milano Onun İçin Devredeler

Coronavirüs salgını nedeniyle liglerin askıya alınmasıyla beraber özellikle bazı Turkish Airlines Euroleague takımları bu basketbolsuz günleri transfer çalışmaları için kullanmaya hazırlanıyorlar.

İspanyol devi Real Madrid ile İtalya’nın Euroleague’deki başarılı temsilcisi Olimpia Milano bir oyuncunun transferi için karşı karşıya gelebilirler.

Bu isim Valencia forması giyen genç forvet Alberto Abalde.

2.02 metre boyunda olan 24 yaşındaki İspanyol oyuncu 2016 yazında Yarasalar ile 4 yıllık bir kontrata imza atmıştı ve bu yaz serbest kalacak. Bu da onu transfer piyasasının dikkat çeken isimlerinden biri haline getiriyor.

Sezon askıya alınana kadar Valencia ile 23 Euroleague maçında forma giyen Abalde, 7.8 sayı, 4.0 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Güçlü fiziği, 3 numara olmasına rağmen iyi top kontrolü ve akıllı penetreleri ile önemli bir silah. Sezon boyunca guard rotasyonunda yaşanan sakatlıkların da etkisiyle guard pozisyonunda da görev aldı Euroleague sahnesinde ve hiç de sırıtmadı. Onu değerli kılan bir diğer özelliği de kuşkusuz savunması. 1, 2, 3 numaralı pozisyonların hepsini savunabiliyor ve bu katkının yanında hücumda topa yöne verebilmesi ile tüm koçların takımda görmek istediği çok yönlü bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …