Güncel Haberler

Magic Johnson: “Sokakta Basketbol Oynarken Etrafımızda Taraftarlar Yoktu.”

NBA‘in ve Los Angeles Lakers‘ın yaşayan efsanelerinden olan Magic Johnson, corona süreci ve basketbolun geri dönüşü hakkında açıklamalarda bulundu.

Efsane oyuncu, bu dönemde spora çok daha fazla ihtiyacımız olduğunu ve basketbolun dönebilmesi için gereken kriterleri CNN International’da konuk olduğu programda şöyle anlattı:

Sporun geri dönmesi için kesinlikle doğru bir zamanlama olacaktır. NBA Komisyoneri Adam Silver harika bir iş çıkarttı. Hem oyuncuların hem de salonlarda çalışan personellerin sağlıklarını düşündü. Spor geri dönecektir. Sadece bu virüsün ülkedeki etkisinin azaldığı ana bağlı. Eğer bunu dengeye ulaşırsak spor dönecektir.

Amerika’daki ve dünyadaki herkesin spora ihtiyacı var. Şu anda belki de her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ama herkes sağlıklı olursa bu olabilir. Kilit nokta taraftarların geri dönmesine ne zaman izin verileceği. Seyirciler olmadan oynamak zor. Ancak bir maç yaptıktan sonra duruma alışabilirsiniz.

Tüm hayatımız boyunca sokakta basketbol oynarken etrafımızda taraftarlar yoktu. Basketbol oyuncuları nasıl adapte olacaklarını bilirler, bana güvenin. Ayrıca kimin şampiyon olacağını da görmek isteyeceklerdir. Hepsi test edilip sağlıklı olduklarından emin olunduktan sonra geri dönüp şampiyonluk için savaşacaklardır.

Çünkü onlar da kimin şampiyon olacağını görmek istiyorlar. Mesela ben de Lakers‘ın şampiyon olup olmayacağını merak ediyorum.

CNN International & Eurohoops

Evet sadece 1 aydır basketboldan ve spordan uzağız ama benim gibi spor-basketbol aşıkları için bu süre 1 yıl gibi geçti adeta. Her sezon yazı ara veriliyordu ama o zaman bile transfer gündemi, NBA draftları ya da uluslararası turnuvalar ile yine basketboldan uzak kalmıyorduk. Bu süreçte maalesef tamamiyle kuruduk kaldık… Umarız Magic’in de dediği gibi 1-2 ay içerisinde tüm dünya birlik olup bu virüsü yeneriz ya da en azından zayıflatıp güvenli ortamı oluşturabiliriz. Taraftarsız de olsa basketbol maçlarının en kısa zamanda, tabi oyuncuların, hakemlerin ve teknik ekiplerin sağlık güvenliğinin sağlanması şartıyla başlamasını umuyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …