Güncel Haberler

Euroleague Yönetimi Sezonu Tamamlayabilmek İçin Senaryoları Değerlendiriyor

Coronavirüs önlemleri nedeniyle ertelenen Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun nasıl tamamlanacağına dair senaryolar ortaya çıkmaya başladı.

Avrupa liglerinin bir çoğu ligi olduğu gibi tescil edip sezonu tamamlanmış olarak kabul ederken, major ligler ise henüz kararlarını vermediler. Çünkü onlar öncelikle Euroleague’in kararlarını bekliyorlar.

Euroleague yönetimi sezonu askıya alsa iptal etmedi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamayla da sezonun akibeti hakkında Mayıs ayında bir karar varacaklarını dile getirmişlerdi.

İspanya’nın El Pais gazetesine bir röportaj veren Euroleague Operasyon Yöneticisi Edward Scott sezonun devam edebilmesi adına masalarında 4 senaryonun olduğunu belirtti:

İlk seçeneğimiz sezonu sürdürmek için hala zamanımız varsa, aynı şekilde devam edeceğiz ve her takım kendi sahasında oynayacak. İkinci seçeneğimizde de kalan tüm maçları oynayacağız ancak çift maç haftalarını daha fazla yapacağız. Üçüncü seçenek olarak ise eğer sağlık sebeplerinden dolayı her takımın salonunda oynamak mümkün değilse sadece bir şehirde takımları toplamak ve orada iki salonla maçları oynamak. Son seçeneğimiz ise sezonu daha hızlı bitirmek formatı değiştirmek.

El Pais & Eurohoops

Coronavirüs önlemleri kapsamında bir çok yabancı oyuncunun kulüplerinin bulunduğu şehirden ayrılarak kendi ülkelerine döndükleri hatırlatılınca, Scott bu konu için da oyunculara ve takımlara süre vereceklerini belirtti:

Oyuncular, koçlar ve personeller üç gün içinde rapor vermek zorunda kalacak ve iki haftalık bir karantina süreçleri olacak. Sezon öncesinde de yine iki haftalık bir çalışma dönemleri olacak.

El Pais & Eurohoops

Scott’ın açıklamalarındaki dikkat çekici noktalardan biri ise tüm maçların oynanmasına karal verilmesi senaryosuna gidilirse tek şehirde oynanacak maçlar için o şehirde en az 2 salon olması gerektiğini belirtti. Bu durumda da öne çıkan şehirler İstanbul, Moskova ve Atina olacak gibi görünüyor. Bu şehirler arasında coronavirüs salgını açısından şuanda en güvenli olan şehir ise Moskova olarak görünüyor. Bakalım Mayıs ayına geldiğimizde dünyaca coronavirüs salgınını ne kadar engelleyebileceğiz ve Euroleague hangi senaryo ile sezonu devam ettirebilecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …