Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nin Tamamlanması İçin Kulüpler Önerilerini Sundular

Coronavirüs salgını nedeniyle ertelenen bir çok basketbol organizasyonu gibi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde de sezonun nasıl biteceği belirsizliğini koruyor.

Organizasyonda yer alan takımlar ve FIBA yetkilileri 30 Mart Pazartesi günü videokonferans aracılığıyla bir oturum gerçekleştirdiler ve ligin geleceğini değerlendirdiler.

Sportfm.gr’nin verdiği haberde Yunan ekibi AEK‘nın başkanı sezonun Eylül ayında yapılacak bir Sekizli Final ile sonlandırlmasını önerdi ve organizasyona da ev sahipliği yapacak şehir olarak Jerusalem öne çıktı.

Takımların çoğu bu fikre destek çıksa da Hapoel Jerusalem ile CEZ Nymburk‘dan veto geldi. İki kulüp sezonun tarafsız sahada yapılacak bir Final Four organizasyonu ile tamamlanmasını ya da komple iptal edilmesini yani “Beyaz Sezon” olarak, şampiyonsuz tarihe geçmesini önerdiler.

Eğer FIBA ve kulüpler AEK’nın önerdiği şekilde Sekizli Final yoluna giderlerse iki önemli problem oluşacak; birincisi takımlar Eylül ayında yenilenen kadrolarıyla sahaya çıkacaklar, ikincisi ise bu yeni sezonunnu başlangıcının Ekim sonuna sarkacağı anlamına gelecek.

Diğer taraftan Sekizli Final olabilmesi için öncelikle Tenerife-Oostende ve Dijon-Nizhny Novgorod serilerinin tamamlanması gerekiyor çünkü bu seriler 1-1 iken sezona ara verilmişti coronavirüs tedbirleri nedeniyle.

Hatırlayacağınız üzere play-off serisinde iki temsilcimiz karşı karşıya gelmiş ve Türk Telekom, Beşiktaş Sompo Sigorta’yı 2-0 eleyerek adını son 8 takım arasına yazdırmayı başarmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …