Güncel Haberler

VTB’nin Estonya Temsilcisi Kulübü Kapatabilir

Coronavirüs salgını insan sağlığını etkilediği gibi ekonomiye de sarsmaya devam ediyor.

Organizasyonlara verilen aralarla birlikte bir çok kulüp ayakta kalmak için çareler aramaya başladı. Ancak maalesef bazı kulüplerin de bu krizden çıkamayışlarını izleyebiliriz.

VTB Lig‘in Estonya temsilcisi BC Kalev/Cramo da sıkıntı çeken kulüplerden biri. Rus Delfi haber sitesine göre tüm oyuncuları ile kontratları feshettiler ama bu da yeterli olmayabilir, kulübün tamamen kapatılması gündemde.

VTB’de sezonun tamamen iptal edilmesinin ardından takımda bir kişide coronavirüsü testinin pozitif çıktğı da açıklanmıştı.

Başkan Linamae şu açıklamalarda bulundu:

Oyuncularla olan sözleşmeleri feshettik. Oyuncuların yarısı ile anlaştık ve geri kalanıyla müzakere ettik. Sadece oyuncuların alacakları değil, başka harcamalarımız da var.

Delfi & Eurohoops

Coronanın insan sağlığı dışında ekonomik olarak da dünyamızı çok zorladığı ve daha da fazla zorlayacağı bir gerçek. Maalesef bu süreçten spor kulüpleri de ciddi şekilde etkilenecekler. Ligimizde de Kalev benzeri örnekler görmeyiz umarım ki taraftar geliri olmayan ve sponsor gelirleri de hayli düşen Anadolu takımlarımızın işi oldukça zor. Yeni sezon da çok dikkatli hareket edip bütçelerini olabildiğince düşürmek zorundalar yoksa ayakta kalmaları pek mümkün görünmüyor. Yani artık TBF’nin dört gözle getirmesini beklediğimiz finansal kriterler çok ama çok daha fazla önem taşıyor, bu kriterler aynı zamanda kulüplerimizi koruyacak ve Kalev tarzı bir son yaşamalarına engel olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Heurtel, Federasyon ile Anlaşmasını Bozdu ve Zenit ile İmzaladı!

Euroleague ve Liga Endesa’nın güçlü ekiplerinden Barcelona ile Real Madrid’in sorunlu şekilde ayrılan, yaz dönemiminin …