Güncel Haberler

Slovenya Federasyon Başkanı: “Itoudis ile Temas Halindeyiz.”

Slovenya Federasyon Başkanı Erjavec, Dnevnik’e verdiği röportajda artık koç Rado Trifunovic’in milli takımın başında olmadığını duyurdu.

Başkan Erjavec ayrıca röportajda şuanda CSKA Moskova‘nın başında olan Yunan koç Dimitris Itoudis‘in de boşalan milli takım başantrenörlük görevi için listelerinin ilk sırasında olduğunu da belirtti:

Şimdilik bir anlaşma yapamayız çünkü ne Itoudis ne de biz, neyin ne olacağını bilmiyoruz. Günlük temastayız ancak şu anda basketbol gündemi ön planda olan şey değil, ailelerimizin nasıl olduğu gibi şeyler önemli. İşler biraz düzelince ve elimize bir milli takım / kulüp organizasyonları takvimi geçince bu konuları tekrar konuşacağımız üzerinde 25 Mart’ta anlaştık.

Dnevnik & Eurohoops

Deneyimli koç Itoudis, 13 sezon boyunca Panathinaikos kulübünde Sırp duayen Zeljko Obradovic’in asisteni olarak görev almış, ilk başantrenörlük görevini ise 2013-14 sezonunda ülkemizde Banvit’te yapmıştı. Ardından CSKA Moskova’nın yolunu tutan Yunan koçun, 2016 ve 2019 yıllarında iki tane Euroleague şampiyonluğu bulunuyor. Anlaşma gerçekleşirse Itoudis, CSKA’daki görevine devam ederken Slovenya milli takımının başarısı için de çalışmaya başlayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …