Güncel Haberler

Lebron, Corona Günlerinin Lige ve Oyunculara Etkilerini Anlattı

Road Trippin adlı podcaste katılan Lebron James, corona günlerinin oyunculara ve lige etkilerini detaylı bir şekilde açıkladı.

Los Angeles‘ın süper yıldızı öncelikle seyircisiz bir organizasyonun kendisi için hiç bir şey ifade etmeyeceğini coronavirüsün ilk ortaya çıktığı günlerde belirttiği gibi yineledi ve şu açıklamaları yaptı:

Heyecan yok, ağlamak yok, sevinç yok, atışma yok. Seyircisiz bir spor organizasyonu nasıl hayal edeceğiz bilmiyorum.

Eurohoops

Lebron, sporcuların sağlık güvenliğinin sağlanması ile ligin tekrar başlaması durumunda ortaya atılan “direkt play-off” seçeneğine de sıcak bakmadığını dile getirdi:

Direkt play-off’ları oynatmaya başlayamazsınız. Bu 60 maç boyunca orada oynamak için mücadele eden bütün takımların emeklerini çöpe atmak demek

Eurohoops

Direkt play-off yerine aksine hızlı bir play-in düzenlenebileceğini, yani her konferansın 8-11 arasındaki sıralamada yer alan takımlarının play-off’a katılmak için mücadele edebileceğini belirtti.

Lebron, son kısımda ise kendi durumuna ve bu günlerde fiziksel olarak kendisini nasıl hissettiğine değindi. Bir çok kişinin aksine, yıldız oyuncuların bu dönemde dinlenme fırsatı bulmalarının ve sonrasında sezona devam etmelerinin avantaj olacağını düşünmüyor:

İnsanlar dinlenme konusunu bence biraz abartıyor. Altı ay boyunca kondisyonunuzu en yüksek seviyeye çıkarmak için çalışıyorsunuz ve bu bir anda boşa gidiyor. Dinlenmenin bize iyi geleceği algısına katılmıyorum. ‘LeBron 35 yaşında, dinlenmeye ihtiyacı var’ gibi söylemleri sevmiyorum. Hatta benim için bunun tam tersinin geçerli olduğunu düşünüyorum. Oynamayı bıraktığım zaman vücudum buna adapte olmakta zorlanıyor. Vücudumun bana ‘daha Mart ayının ortasındayız. Neden oynamayı bırakıyorsun? Play-off’lara hazırlanman gerekiyordu’ dediğini hissediyorum.

Eurohoops

Takım olarak tekrar uyumu sağlamak ve ritm bulmak için 1 haftalık antrenman döneminin yeterli olacağını dile getiren süper yıldız, bu dönemde takım olarak nasıl iletişim kurduklarını şöyle anlattı:

Takımdaki bütün oyuncuların dahil olduğu bir mesaj grubumuz var ve her gün konuşuyoruz. İnternette gördüğümüz videoları birbirimize atıyoruz, iletişimde kalıyoruz. Herkes birbirinin ne durumda olduğunu biliyor.

Eurohoops

Lebron’un haklı olduğu konular var, özellikle dinlenme konusunda çok haklı. Ritmini yakalamış ve iyi durumda oyuncular için, ki onların başında gelen Lebron’du, bu dönemi boş geçirmek faydadan çok zarar getirir. Ama hafif sakatlığı bulunan ya da ciddi bir sakatlıktan dönmek üzere olan ya da yeni dönen isimler için toparlanma adına bir avantaj da olabilir. Diğer taraftan 1 haftada ritmimizi buluruz düşüncesi de pek gerçekçi değil bence. Belki Lebron gibi müthiş bir profesyonel, kendisine çok iyi bakan bir oyuncu bunu yapabilir ama takım olarak bunu yapabilmeleri tıpkı diğer takımlar gibi bana pek gerçekçi görünmüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …